Superhelden: wanneer is het genoeg? - First rushes Cinema

 

Men kan zeker van een gezegende periode spreken voor de comic fans, zowel jong als oud... sinds het begin van de jaren 2000 zien we een hele resem producties, gewijd aan de universele held (soort van erfgenamen van Herakles) in de bioscopen belanden.

Het moet gezegd worden, indien angst op de beurs genoteerd stond dan zijn die acties sinds de aanslagen van 11 september 2001 (yep, nog steeds) constant gestegen. Men moet niet eens een internationale analyst zijn om te bemerken dat onze wereld sindsdien, zowel op politiek, economisch en veiligheidshalve heel sterk veranderd is... en daarmee gaan de kunsten gepaard natuurlijk.

De filmwereld heeft ons verschillende reacties gebracht, een algemene verduistering, een alomtegenwoordig grafisch geweld, paranoïde thema's, ... maar ook superhelden die het tegen onoverwinnelijke, bijna goddelijke krachten, moeten opnemen, en eveneens te kampen hebben met meer dan menselijke, getormenteerde zielen.

Als groepen zoals X-Men, Avengers, The Justice League, en andere individuen zoals Thor, Iron Man, Captain America, Spiderman, Batman of Superman... bijna vanzelfsprekend kassa kassa betekenen voor de producers, dan moet men ook met de achterliggende elementen rekening houden: de personages worden op een meer volwassen manier in kaart gebracht en dat is gelink aan een aantal radicale tekenaars en scenaristen: Frank Miller (Dark Knight, Sin City), Mark Wald / Alex Ross (Kingdom Come), Joseph Michael Straczynski (Rising Stars), Brian Michael Bendis (Alias), Mark Millar (Kick-Ass), maar ook de wil om een echt verhaal te spinnen omheen al deze geheime oorlogen en deze wrekers (Avengers, Justice League). Alles houdt stand en samen vormt het een aangenaam labyrinth.

Daarnaast mogen we natuurlijk ook niet vergeten dat onze helden en heldinnen massaal het kleine scherm aan het inpalmen zijn: Jessica Jones, Flash, Green Arrow, Agents of SHIELD, ...

We hebben dus wel degelijk nood aan hoop en zekerheid, aan deze geweldige exploten, aan deze bijna naar de parodie neigende rechtschapen personages (Captain America) of met meer ingewikkelde karakters (Tony Stark, Wolverine). En gezien er nog heel wat te komen staat de komende jaren zal het publiek deze honger naar overwinning zeker kunnen stillen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: