ESA wil twee scenaristen helpen met film over ruimtereizen - Actueel Cinema

   - 

De Europese Ruimtevaartorganisatie ESA organiseert samen met het Film Fest Gent een oproep aan scenaristen om hun idee voor een film over ruimtereizen te pitchen. Tien kandidaten mogen hun idee tijdens het filmfestival voorstellen. Twee finalisten krijgen een geldsom en de hulp van experts om het scenario ook effectief uit te werken. 

Zes filmfestivals, waaronder Film Fest Gent, hebben een 'open call' gelanceerd waarin ze scenaristen vragen ideeën voor een kortfilm over Europese ruimte-exploratie te pitchen. Dat kan gaan van "een animatiefilm op de manen van Mars, een documentaire over de ExoMars rover of een coming-of-agefilm over een Marsmeisje dat terug naar Aarde reist om haar roots te ontdekken", zo luidt het in de oproep. De competitie is verdeeld in drie categorieën: animatie, documentaire en fictie.

De twee finalisten in die laatste categorie worden dus bekendgemaakt tijdens het Film Fest Gent. Dat gebeurt tijdens de Short Film Awards Ceremony in het Film Fest Gent Café op 17 oktober. Twaalf finalisten (vier in elke categorie) zullen hulp krijgen van ESA-experten en 5.000 euro ontwikkelingshulp. De drie uiteindelijke winnaars (één in elke categorie) zullen ook productiehulp krijgen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: