Vlaamse reeksen 'Studio Tarara' en 'De Twaalf' geselecteerd voor festival Canneséries - Actueel Cinema

    
Actueel
Vlaamse reeksen 'Studio Tarara' en 'De Twaalf' geselecteerd voor festival Canneséries

Het VTM-programma 'Studio Tarara' en de fictiereeks 'De Twaalf', die later dit najaar op Eén uitgezonden wordt, zijn geselecteerd voor Canneséries, een internationaal festival in het Franse Cannes dat uitsluitend nieuwe series vertoont. Dat melden de VRT en Medialaan, moederholding van VTM, deze middag.

 'Studio Tarara', de eerste dramareeks van productiehuis Shelter, is een van de tien geselecteerden uit de vele inzendingen uit verschillende landen. De VTM-dramareeks speelt zich af in 1993 in de coulissen van een fictieve comedyshow bij de commerciële zender. De reeks werd geregisseerd door Tim Van Aelst, met in de hoofdrollen onder meer Koen De Graeve, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin en Geert Van Rampelberg, en ging op 12 februari op VTM in première. De Vlaamse fictiereeks 'De Twaalf' gaat op 8 april in wereldpremière in de officiële competitie van Canneséries. De tiendelige reeks wordt ten vroegste dit najaar uitgezonden op Eén. Volgens de VRT is het een hedendaagse karakterreeks over een volksjury in een Belgisch assisenproces. Twaalf burgers worden opgeroepen als juryleden van een ophefmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. Het scenario werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, bekend van 'Beau Séjour'. De regie is in handen van Wouter Bouvijn. In de hoofdrollen zien we onder meer Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen en Maaike Cafmeyer. Canneséries werd in 2018 voor het eerst georganiseerd met als doel om internationale tv-fictie in de schijnwerpers te plaatsen. Tijdens de eerste editie in 2018 ging 'Undercover', de reeks die momenteel op Eén te zien is, in Cannes in wereldpremière.

Het festival vindt dit jaar plaats van van 5 tot 10 april in de Franse badstad. Een internationale jury zal de series beoordelen en prijzen uitreiken voor de beste serie, beste acteur of actrice, beste muziek, beste scenario en beste special performance van een heel team. Actrice Diana Rigg ('The Avengers', 'Game of Thrones', 'On Her Majesty's Secret Service') krijgt tijdens het festival een ereprijs. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft - Actueel

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft

Jennifer Lawrence heeft totaal geen last van zenuwen tijdens het plannen van haar bruiloft. "Ik ben ook veel te lui om neurotisch te zijn", zegt de actrice, die sinds februari verloofd is met Cooke Maroney, in de podcast Naked with Catt Sadler.
Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award - Actueel

Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award

Dwayne 'The Rock' Johnson zal tijdens de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards op 17 juni de MTV Generation Award in ontvangst mogen nemen. Dat maakte MTV zelf bekend.
Professor moet opstappen na Netflix-serie When They See Us - Actueel

Professor moet opstappen na Netflix-serie "When They See Us"

Elizabeth Lederer, de voormalige officier van justitie in de beroemde zaak rond de zogenoemde Central Park Five, heeft haar ontslag ingediend als professor aan de prestigieuze Columbia Law School nadat een grote groep zwarte studenten haar ontslag hadden geëist.
'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester - Actueel

'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester

De fans van de razend populaire sitcom 'Friends' kunnen hun hart ophalen in Manchester. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de serie pakt de lokale Primark namelijk uit met een replica van de Central Perk coffee shop.
Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken - Actueel

Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken

De Amerikaanse filmregisseur Bryan Singer heeft een schikking getroffen in de zaak rond Cesar Sanchez-Guzman, die Singer beschuldigt van seksueel misbruik. De schikking houdt in dat Singer 150.000 dollar (ruim 132.000 euro) moet betalen, schrijft Los Angeles Times.
Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man - Actueel

Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man

Gwyneth Paltrow (46) is vorig jaar getrouwd met Brad Falchuk (48), maar ze hebben ervoor gekozen om niet in hetzelfde huis te wonen. Toch benadrukt de actrice dat ze "het ideale huwelijk" hebben. Paltrow deed die opvallende onthulling tijdens een bijzonder openhartig gesprek over haar huwelijk in... Verder lezen...