Vlaamse reeksen 'Studio Tarara' en 'De Twaalf' geselecteerd voor festival Canneséries - Actueel Cinema

    
Actueel
Vlaamse reeksen 'Studio Tarara' en 'De Twaalf' geselecteerd voor festival Canneséries

Het VTM-programma 'Studio Tarara' en de fictiereeks 'De Twaalf', die later dit najaar op Eén uitgezonden wordt, zijn geselecteerd voor Canneséries, een internationaal festival in het Franse Cannes dat uitsluitend nieuwe series vertoont. Dat melden de VRT en Medialaan, moederholding van VTM, deze middag.

 'Studio Tarara', de eerste dramareeks van productiehuis Shelter, is een van de tien geselecteerden uit de vele inzendingen uit verschillende landen. De VTM-dramareeks speelt zich af in 1993 in de coulissen van een fictieve comedyshow bij de commerciële zender. De reeks werd geregisseerd door Tim Van Aelst, met in de hoofdrollen onder meer Koen De Graeve, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin en Geert Van Rampelberg, en ging op 12 februari op VTM in première. De Vlaamse fictiereeks 'De Twaalf' gaat op 8 april in wereldpremière in de officiële competitie van Canneséries. De tiendelige reeks wordt ten vroegste dit najaar uitgezonden op Eén. Volgens de VRT is het een hedendaagse karakterreeks over een volksjury in een Belgisch assisenproces. Twaalf burgers worden opgeroepen als juryleden van een ophefmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. Het scenario werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, bekend van 'Beau Séjour'. De regie is in handen van Wouter Bouvijn. In de hoofdrollen zien we onder meer Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen en Maaike Cafmeyer. Canneséries werd in 2018 voor het eerst georganiseerd met als doel om internationale tv-fictie in de schijnwerpers te plaatsen. Tijdens de eerste editie in 2018 ging 'Undercover', de reeks die momenteel op Eén te zien is, in Cannes in wereldpremière.

Het festival vindt dit jaar plaats van van 5 tot 10 april in de Franse badstad. Een internationale jury zal de series beoordelen en prijzen uitreiken voor de beste serie, beste acteur of actrice, beste muziek, beste scenario en beste special performance van een heel team. Actrice Diana Rigg ('The Avengers', 'Game of Thrones', 'On Her Majesty's Secret Service') krijgt tijdens het festival een ereprijs. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Gwyneth Paltrow verkoopt peperdure beha's - Actueel

Gwyneth Paltrow verkoopt peperdure beha's

Na genezende stickers gemaakt van "NASA-materiaal", vaginale stoombaden en het drinken van rauwe geitenmelk komt de Britse actrice Gwyneth Paltrow met haar lifestylemerk Goop weer met iets nieuws op de proppen
Superheldenacteurs versterken cast van 'Black Mirror' - Actueel

Superheldenacteurs versterken cast van 'Black Mirror'

De Amerikaanse acteurs Anthony Mackie en Yahya Abdul-Mateen II zijn de nieuwste castleden van het vijfde seizoen van 'Black Mirror', zo kondigt entertainmentmagazine Deadline aan. De heren kropen afgelopen jaren in de huid van respectievelijk Falcon, in onder meer 'Captain America', en de schurk... Verder lezen...
'Peaky Blinders' wordt videospel - Actueel

'Peaky Blinders' wordt videospel

De populaire BBC-serie 'Peaky Blinders', over het reilen en zeilen van een straatbende in Birmingham vlak na WOI, wordt in een videospel gegoten. Dat bevestigde entertainmentsite New Musical Express (NME) op gezag van enkele spelontwikkelaars.
'Strangers Things'-actrice is samen met zoon van David Beckham - Actueel

'Strangers Things'-actrice is samen met zoon van David Beckham

Millie Bobby Brown heeft opnieuw de liefde gevonden en haar nieuwe vriend is een bekend gezicht. De actrice uit 'Stranger Things' vormt tegenwoordig een koppel met Romeo Beckham, zoon van voormalig stervoetballer David Beckham.
Telenet lanceert Game of Thrones pop-upbar - Actueel

Telenet lanceert Game of Thrones pop-upbar

Kijkers wereldwijd zetten zich schrap voor het laatste seizoen van Game of Thrones, de populairste HBO-serie ooit. Ook Telenet, Home of HBO in België, haalt een laatste keer alles uit de kast om fans de ultieme GoT-ervaring te bieden.
5 iconische films van Tim Burton - Actueel

5 iconische films van Tim Burton

Wij zijn alvast razend benieuwd naar deze nieuwste film van de hand van Tim Burton. Ter voorbereiding lijstten wij nog even 5 iconische Tim Burton films op.
Lego lanceert een 'Friends'-collectie - Actueel

Lego lanceert een 'Friends'-collectie

De iconische sticom 'Friends' en het alomtegenwoordige speelgoed Lego: beide blijven waanzinnig populair bij het grote publiek. Dat succes wordt nu in de vorm gegoten van een heuse 'Friends'-legoset. Binnenkort kunnen fans zich uitleven door zelf de serie na te spelen met het bekende speelgoed.