Netflix bestelt live-action serie van 'Avatar: The Last Airbender' - Actueel Cinema

   - 

Videostreamingplatform Netflix heeft een live-action reeks van 'Avatar: The Last Airbender' besteld, zo onthult entertainmentmagazine Variety. Bedenkers Michael DiMartino en Bryan Konietzko zullen de nieuwe serie vanaf volgend jaar produceren in samenwerking met Nickelodeon. 

De reeks draait rond de avonturen van Aang - het hoofdpersonage uit de tekenfilmserie 'Avatar' op Nickelodeon - en zijn vrienden, die in een wereld leven waar vier grote naties het voor het zeggen hebben. Elke natie stemt overeen met één van de vier oerelementen: water, vuur, aarde en lucht. In elke natie kunnen 'meesters' via gevechtskunst één van de elementen sturen. De Avatar kan alle elementen sturen en moet harmonie brengen in de wereld. De twaalfjarige Aang is een monnik die lucht kan sturen.

'The Last Airbender' liep drie seizoenen op Nickelodeon, van februari 2005 tot juli 2008. In 2010 kwam er een verfilming, met Noah Ringer en Dev Patel ('Slumdog Millionaire') in de hoofdrollen, van de hand van M. Night Shyamalan. Die werd zowel door fans als filmpers neergesabeld. De fantasyfilm werd de grote 'winnaar' op de Golden Raspberry Awards in 2011, ook wel de Razzies genoemd. Die bekronen de slechtste films en acteurs. 'The Last Airbender' kreeg vijf Razzies, waaronder die voor slechtste film, slechtste regisseur, slechtste scenario, slechtste bijrol en die voor het slechtste gebruik van 3D. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: