Filmografie Paz Vega

Biografie

Paz Campos Trigo (Sevilla, 2 januari 1976) is een Spaans actrice. Ze speelde onder meer het titelpersonage in Lucía y el sexo, waarvoor ze onder meer de prijs voor beste vrouwelijke doorbraak kreeg op zowel het Filmfestival van Cannes als bij de Goya Awards. Voor haar hoofdrol in een versie van Carmen uit 2003 werd ze bij de European Film Awards genomineerd voor de publieksprijs. 
 
Vega werd geboren als Campos Trigo, maar gebruikt de achternaam van haar grootmoeder als artiestennaam. Haar ambitie is om niet alleen Spaans- maar ook Engelstalige filmrollen te spelen. Dit streven werd bereikt in onder meer The Human Contract, The Spirit, Not Forgotten en Triage. Voordat Vega doorbrak als filmactrice was ze al te zien in televisieseries. 
 
Vega trouwde in 2002 met de Venezolaan Orson Salazar, met wie ze in mei 2007 zoon Orson kreeg en in juli 2009 dochter Ava.

Filmografie Paz Vega

Nieuws over Paz Vega

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: