Filmografie Mary Elizabeth Winstead

Biografie

Winstead werd geboren in Rocky Mount en is de dochter van James Ronald Winstead en Betty Lou Knight. Ook heeft ze nog vier oudere broers en zussen en is ze een verre nicht van actrice Ava Gardner. Ze groeide op in North Carolina en Salt Lake City. Toen ze elf jaar oud was, begon ze balletlessen te nemen, gezien ze ballerina wilde worden. Niet veel later nam ze ook acteerlessen. 
 
Winsteads carrière begon in de late jaren 90. Ze had gastrollen in televisieseries, zoals Touched by an Angel en Promised Land. Ze kreeg een vaste rol in de televisieserie Passions van 1999 tot en met 2000. 
 
Haar doorbraak kwam pas als volwassen actrice, in 2005. Ze kreeg toen een rol in de Disneyfilm Sky High. In 2006 kreeg ze een hoofdrol in een van de grootste horrorfilms van 2006: Final Destination 3. 
 
En is ze te zien in onder andere Black Christmas en Bobby, Grindhouse en Die Hard 4.0.

Filmografie Mary Elizabeth Winstead

Make it Happen - Drama
april 2009

Make it Happen

Drama Regie: Darren GrantMet: Mary Elizabeth Winstead, Ashley Roberts,...Lauryn is een jonge vrouw afkomstig uit een klein stadje, die naar Chicago verhuisd met de grote droom om aangenomen te worden aan de Chicago School of Music and Dance. Maar na afwijzing voor haar deelname in de school en een reeks van ongelukken, besluit te gaan werken in een club. De club blijkt... Verder lezen...
Kate - Actie, Thriller

Kate

Actie, Thriller Regie: Cedric Nicolas-TroyanMet: Mary Elizabeth Winstead, Michiel Huisman,...Kate is een vrouwelijke huurmoordenaar die vergiftigd wordt, waardoor ze nog maar kort te leven heeft. Met nog 24 uur leven op de teller heeft ze slechts een doel voor ogen. Ze wil wraak nemen op de diegene die dit op zijn geweten heeft en begint een klopjacht door de straten van Tokio.

Nieuws over Mary Elizabeth Winstead


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: