Filmografie Sofia Vergara

Biografie

Sofía Margarita Vergara (Barranquilla, 10 juli 1972) is een Colombiaans actrice en fotomodel. Na Spaanstalige rollen in de Mexicaanse televisieseries Acapulco, cuerpo y alma en A que no te atreves debuteerde ze in 2002 in haar eerste Amerikaanse film Big Trouble. 
 
Behalve filmrollen speelde Vergara in zowel Engels- als Spaanstalige series, zoals enerzijds The Knights of Prosperity en anderzijds Amas de casa desesperadas. Ze had eenmalige gastrollen in onder meer Rodney en Entourage. Vanaf september 2009 speelt ze Gloria Delgado-Pritchett in de sitcom Modern Family. 
 
Vergara trouwde in 1991 met haar jeugdliefde Joe Gonzalez, met wie ze een jaar later zoon Manolo Gonzalez-Ripoll Vergara kreeg. Hun huwelijk strandde in 1993. Vergara verhuisde in 2002 met haar zoon naar de Verenigde Staten, mede omdat criminelen in Colombia regelmatig familieleden van beroemdheden ontvoeren. Haar broer Rafael werd in 1998 doodgeschoten tijdens een ontvoering. In 2012 verloofde ze zich met Nick Loeb.

Filmografie Sofia Vergara

Bent - Thriller
mei 2018

Bent

Thriller Regie: Bobby MorescoMet: Karl Urban, Sofía Vergara, Andy GarciaDanny Gallagher is een in diskrediet geraakte narcoticadetective. Na zijn vrijlating uit de gevangenis wil hij wraak nemen op de aanklager die hem heeft ingesloten en zijn partner heeft vermoord. Door zijn zoektocht wordt Gallagher gedwongen om het hoofd te bieden aan een meedogenloze,... Verder lezen...
Chef - Komedie

Chef

Komedie Regie: Jon FavreauMet: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Sofia VergaraIn CHEF, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau neemt chef kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony)... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: