Filmografie Rosie Perez

Biografie

Rosa Maria Perez (New York City, 6 september 1964) is een Amerikaans actrice van Puerto Ricaanse afkomst. Ze werd in 1994 genomineerd voor een Academy Award en een Golden Globe voor haar bijrol in Fearless en zowel in 1990, 1992 als 1993 voor een Emmy Award dankzij haar aandeel in de televisieserie In Living Color. 
 
Perez is van oorsprong een danseres die vervolgens choreografe werd van onder andere Diana Ross en LL Cool J. Kenmerkend aan haar zijn haar nasale stemgeluid en zware Brooklyns accent. De actrice maakte haar filmdebuut in 1989 in Do the Right Thing (1989). Ze verscheen soms voor één of enkele afleveringen in een televisieserie (zoals 21 Jump Street en Frasier), maar heeft voornamelijk films achter haar naam. 
Perez debuteerde in 2006 als regisseuse met Yo soy Boricua, pa'que tu lo sepas! ('Ik ben Boricia, dan weet je dat!'), een - anders dan de titel doet vermoeden - Engelstalige documentaire. Hierin gaat Perez met haar familie in op haar Puerto Ricaanse afkomst. 
 
Perez trouwde in 1999 met scriptschrijver/regisseur Seth Zvi Rosenfeld, die haar regisseerde in A Brother's Kiss, King of the Jungle en in de televisiefilm SUBWAYStories: Tales from the Underground. Ze heeft een tweelingzus genaamd Carmin.

Filmografie Rosie Perez

Nieuws over Rosie Perez

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: