Filmografie Pamela Anderson

Biografie

Pamela Denise Anderson is een Amerikaanse actrice. Ze is voornamelijk bekend geworden door haar rol in de televisieserie Baywatch. 
 
Een pornografische video-opname van Pamela en haar man werd ooit gestolen uit hun huis. Deze video circuleert uitgebreid op het internet en verschaft Pamela beroemdheid in een ander licht. Hiervoor was ze echter ook al bekend vanwege de verschillende fotoreportages in het blootblad Playboy. Zij is het model van wie de meeste reportages verschenen in dit magazine. 
 
Pamela heeft wisselvallige relaties met rocker Tommy Lee, surfer Kelly Slater en het Zweedse model Marcus Schenkenberg gehad. In 2006 trouwde ze een paar keer met Kid Rock. Eind november 2006 werd bekend dat het paar gaat scheiden. 
 
Pamela start in 1985 als fitness instructeur, maar tijdens een canadian football wedstrijd pikt een televisie camera haar uit het publiek en eindigt ze onder luid applaus van het publiek op het speelveld. Daarop bied bierbrouwer Labatt haar een baan als model aan omdat ze toevallig een t-shirt aan had van deze sponsor van het football team. Ze krijgt veel publiciteit als ze eind 1989 in Playboy magazine belandt. Hierna verhuist ze naar Los Angeles, blondeert haar haar, neemt een borstvergroting en wordt in 1990 Playboy's playmate of the year. 
 
In 1991 krijgt ze een kleine rol als Lisa de 'Tool Time Girl' in de dan net gestarte televisie serie Home Improvement. Daarop volgt haar meest bekende rol als lifeguard Casey Jean Parker, beter bekend als 'C.J.', in de televisie serie Baywatch. In 1992 speelt ze ook in een Baywatch speelfilm River of no return en later volgende ook enkele andere films zoals Barb Wire waarin ze action babe Barbara Rose Kopetsk speelt. 
 
Naast acteren is Pamela ook betrokken bij werk voor goede doelen. Ze is actief lid van de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

Filmografie Pamela Anderson


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: