Filmografie Karen Damen

Geboortedatum: 28/10/74 (46 jaar)
Meisjesnaam: Karen Franciska Maria Louisa Damen
 Nationaliteit: België

Biografie

Karen Damen is de roodharige zangeres van de Belgische meidengroep K3. 
 
K3 begon als een band die als doelgroep voornamelijk vrouwelijke twintigers had, wat ook te zien is aan hun vroegere songteksten. De eerste single, Wat ik wil, was echter weinig succesvol. In 1999 nam K3 deel aan de preselecties voor de Belgische inzending naar het Eurovisiesongfestival met het nummer Heyah mama. Het liedje werd weinig positief beoordeeld door Marcel Vanthilt, die de meisjes fijne vleeswaren noemt. Heyah Mama werd ondanks alles toch op single uitgebracht en werd de eerste grote hit voor Lees de volledige biografie r de meidengroep. Het nummer stond 16 weken op nummer 1 in de Vlaamse hitlijst Ultratop 50, en bleef uiteindelijk 34 weken in die hitlijst staan. In sneltempo veroverde K3 Vlaanderen en een jaar later ook Nederland. Nummers als Heyah Mama, I love you baby, Álle Kleuren, Blub, ik ben een vis!, Tele-Romeo, Toveren, Verliefd, De 3 biggetjes, Oya lélé, Hart verloren, Liefdeskapitein, Kuma He, Ya Ya Yippee, Dokter Dokter en Kusjesdag waren grote hits voor de drie zangeressen. Ook heeft K3 al 8 succesvolle albums uitgebracht.  
 
Door het grote succes van de K3-meisjes wordt in 2004 de debuutfilm "K3 en het magische medaillon" gelanceerd die opnieuw een schot in de roos bleek te zijn. Twee jaar later kwam de tweede film uit, K3 en het ijsprinsesje die nog veel beter scoorde dan de eerste. In totaal kwamen ruim een half miljoen bezoekers uit Vlaanderen en Nederland de film bezichtigen in de bioscopen. In december 2007 kwam de derde film van K3, K3 en de Kattenprins, uit. 
 
Karen Damen studeerde humaniora (moderne talen) en werkte in de horeca in Antwerpen. Momenteel woont ze in de Kempense stad Herentals. 
 
Karen is over haar persoonlijk leven in het nieuws gekomen wegens haar relaties met Gert Verhulst in 2004 en Christian Olde Wolbers, gitarist/bassist van de industrial metal band Fear Factory, in 2005. Anno 2007 is zij samen met de Antwerpenaar Antony Van der Wee, die kapper is en in zijn vrije tijd drumt bij de beginnende rockband The Ditch. 
 
Buiten de K3-films- en musicals, heeft ze meegespeeld in de televisieserie Het Huis Anubis en het theaterstuk Taxi Taxi

Filmografie Karen Damen