Filmografie Justin Bartha

Biografie

Justin Lee Bartha (Fort Lauderdale, 21 juli 1978) is een Amerikaans acteur, bekend van zijn rol als Riley Poole in de National Treasure films. 
 
Justin Bartha, zoon van een makelaar en een onderwijzeres, is van joodse afkomst. Op 9-jarige leeftijd verhuisde Bartha met zijn familie naar West Bloomfield, Michigan. Nadat hij als tennisser zijn pols brak, begon Bartha met acteren. Toen hij een rol kreeg in het toneelstuk "A Midsummer Night's Dream", dat in zijn woonplaats werd opgevoerd, richtte Bartha een kindertheatergroep op. Deze groep trad op in ziekenhuizen en lage scholen. Na het afronden van de middelbare school ging Bartha in New York studeren. 
 
Bartha begon zijn filmcarrière in 1998 achter de schermen als productieassistent voor de film Analyze This. In 1999 kreeg Bartha zijn eerste rol in de film Tag. Vervolgens schreef en regisseerde Bartha zijn eerste eigen film: High and Lows. Tegelijkertijd kreeg Bartha een rol in Gigli en Carnival Sun. Een jaar later speelde hij een rol in National Treasure als Riley Poole. 
 
Bartha had een rol in het komische drama High Rollers. Het filmen begon in het voorjaar van 2008.

Filmografie Justin Bartha

The Hangover 2 - Komedie
mei 2011

The Hangover 2

Komedie Regie: Todd PhillipsMet: Bradley Cooper, Ed Helms, Justin Bartha,...Phil, Alan en Doug reizen naar Thailand voor de trouwerij van Stu. Maar na hun toestand in Las Vegas heeft Stu gekozen voor een veilige ingetogen pre-bruiloft-lunch. De dingen lopen echter niet zoals gepland, nadat ze de jongere broer van Stu's verloofde kwijtraken.
The Rebound - Komedie
november 2009

The Rebound

Komedie Regie: Bart FreundlichMet: Catherina Zeta-Jones, Justin Bartha,...Wanneer Sandy (Catherine Zeta Jones) erachter komt dat haar man vreemdgaat, pakt ze haar spullen en verhuist ze met haar kinderen naar New York. Hier ontmoet ze de veel jongere Aram (Justin Bartha) wiens pasgesloten huwelijk met een Française een leugen blijkt te zijn voor een verblijfsvergunning.... Verder lezen...
National Treasure - Avontuur
januari 2005

National Treasure

Avontuur Regie: Jon TurtletaubMet: Nicolas Cage, Diane Kruger, Harvey Keitel,...Benjamin Franklin Gates komt uit een familie vol schattenzoekers. Allen hebben ze hetzelfde doel gehad: een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers verstopt is. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar hij krijgt concurrentie van de FBI, die ook op de kist uit zijn.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: