Filmografie Darren Criss

Biografie

Darren Everett Criss (San Francisco, 5 februari 1987) is een Amerikaans acteur en singer-songwriter. Hij speelde in verschillende musicals van de musicalgroep Team Starkid (University of Michigan) en speelt nu in Glee de rol van Blaine Anderson, tot seizoen 3 lid van de "Dalton Academy Warblers", daarna lid van "New Directions". 
 
Darren Criss speelt in Glee de rol van de homoseksuele tiener Blaine Anderson, leadzanger van de "Dalton Academy Warblers", een volledig mannelijk a capella-koor (waarbij alle achtergrondzangers afkomstig zijn van de Tufts University's Beelzebubs). In eerste instantie werd Darrens karakter een mentor voor Kurt Hummel, dit liep halverwege seizoen 2 uit op een relatie tussen de twee karakters. 
 
Darrens eerste solo in Glee, "Teenage Dream", werd een nummer 1 hit in de Billboard charts, en is 214 000 maal verkocht in de eerste week. Dit was de eerste keer dat een cover van Glee op de nummer 1 plek in de hitlijsten stond, en het lied is ook meteen het best verkochte Glee nummer tot nu toe. 
 
Darren Criss zette deze positieve stap voort met liedjes als: Baby It's Cold Outside, Bills, Bills, Bills, When I Get You Alone, Silly Love Songs, Hey Soul Sister, Animal, Candles en Raise Your Glass. De laatste heeft in de top tien van iTunes gestaan. 
 
In seizoen 3 van glee is zijn karakter 'Blaine Anderson' één van de 12 hoofdrollen geworden. Hij behoort hier ook niet meer bij de "Warblers" maar bij de gleeclub waar de serie vooral om draait de "New Directions". Ook in seizoen 3 heeft hij solo's, tot nu toe: "It's Not unusual", "Something's Coming" en "Last Friday Night (T.G.I.F)" 
 
Criss heeft één oudere broer, Chuck Criss. Chuck speelt in de indierockgroep "Freelance Whales". 
 
Darren was op zijn tiende al te zien in een voorstelling van de theatergroep 42nd Street Moon "Fanny" als de rol van Cesario. Met deze theatergroep was hij later ook nog te zien in Do I Hear a Waltz? en Babes in Arms. 
 
Criss is ook mede-eigenaar van de theatergroep Team Starkid, gevormd door (ex-)studenten van de Universiteit van Michigan. Met Team Starkid speelde en schreef hij de muziek voor de musicals A Very Potter Musical en A Very Potter Sequel, gebaseerd op de Harry Potter-boeken van J.K Rowling.In deze musical vertolkte hij de rol van Harry Potter. Ook schreef hij voor Team Starkid de muziek voor de musicals Me and my Dick en Starship. 
 
Begin 2012 maakte de jonge acteur zijn Broadwaydebuut door de rol van J. Pierrepont Finch te vertolken in de musical How to Succeed in Business Without Really Trying. Hierbij trad hij in de voetstappen van Daniel Radcliffe.

Filmografie Darren Criss

Nieuws over Darren Criss

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: