Filmografie Colm Feore

Biografie

Colm Feore (22 augustus 1958) is een Canadees-Amerikaans film- en televisieacteur. 
 
Feore werd geboren in Boston in een gezin met een Ierse oorsprong. Feore woonde enkele jaren in Ierland voordat hij uiteindelijk verhuisde naar het Canadese Windsor, waar hij opgroeide. Nadat hij Ridley College verliet ging hij studeren aan de National Theatre School in Montreal. 
 
In Canada is Feore bekend door zijn theaterrollen. Feore was vele malen te zien op het theaterfestival Stratford Shakespeare Festival, waar hij onder andere de rollen van Romeo, Hamlet, Richard III en Cyrano speelde. Onder een groter publiek in Canada is hij bekend door zijn rol in de miniserie Trudeau, waarvoor hij een Gemini Award voor beste acteur in een drama- of miniserie, en zijn rol in het kassucces Bon Cop, Bad Cop. 
 
Buiten Canada speelde Feore in vele films en televisieseries. Hij is in de Verenigde Staten waarschijnlijk het meest bekend door zijn bijrollen in de Hollywoodfilms Paycheck, National Security, The Chronicles of Riddick en Face/Off, en in de televisieserie 24. In New York speelde hij enkele theaterrollen, in Julius Caesar met Denzel Washington en in Hamlet met Liev Schreiber.

Filmografie Colm Feore

Highwaymen - Thriller
april 2004

Highwaymen

Thriller Regie: Robert HarmonMet: Jim Caviezel, Rhona Mitra, Frankie Faison,...Sinds zijn vrouw vermoord werd in een aanrijding 5 jaar geleden is Renny Cray (Jim Caviezel) op zoek naar de verantwoordelijke, een seriemoordenaar die vrouwen opjaagt en vermoordt met zijn wagen. Wat volgt is een gevaarlijk kat en muis spel tussen de moordenaar en Renny.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: