Filmografie Chris Brown

Biografie

Christopher Maurice (Chris) Brown (Tappahannock, 5 mei 1989) is een Amerikaanse R&B-zanger. 
 
Brown groeide thuis op met de platencollectie van zijn moeder, die veel oude soulnummers had. Zo leerde hij al snel teksten van Stevie Wonder en Anita Baker uit zijn hoofd. Omdat zijn macho klasgenoten niet van hiphop hielden, liet de zanger zijn zangtalenten alleen aan zijn moeder horen. Brown raakte door de muzikale voorkeur van zijn ouders al vroeg bekend met de muziek van Michael Jackson, Sam Cooke, Usher, Stevie Wonder en Anita Baker. Toch lagen zijn eigen inspiraties bij de rap, en hij werd op al zeer jonge leeftijd een rapper. Toen hij elf jaar oud was begon hij ook te zingen. Zijn vader werkte bij een tankstation waarbij een producer kwam die zei dat hij een jongen nodig had met talent. De vader van Chris Brown zei dat zijn zoon dat kon. 
 
Met hulp van de producer Scott Storch kwam in 2005 zijn eerste single Run It uit. Op televisie werd deze single in een remix met Juelz Santana uitgezonden. Storch produceerde ook de meeste nummers op Browns debuutalbum, dat eind november 2005 uitkwam. De volgende single die Brown in Nederland uitbracht, was Yo (Excuse Me Miss). Zijn derde single was Gimme That, en voor de film Step Up heeft hij ook nog Say Goodbye als single uitgebracht. 
 
Ook was Brown te zien in het MTV-programma My Super Sweet 16, waar Chris Brown, My Super Sweet 18 van werd gemaakt. 
 
Op 8 februari 2009 gaf Brown, in het bijzijn van zijn manager, zichzelf aan bij de politie van Los Angeles nadat hij enkele dagen ervoor zijn toenmalige vriendin Rihanna had geslagen en verwondingen had toegebracht. Hij betaalde onmiddellijk de borg. Sindsdien is van het showbizzkoppel geen sprake meer. 
 
Op 25 augustus 2009 zou het oordeel van de rechter volgen. Brown moest 1400 uur (6 maanden) volmaken met activiteiten als auto's wassen en graffiti verwijderen, besliste de rechter in Los Angeles. De rechter verbood de zanger ook voor de komende vijf jaar contact te zoeken met zijn ex-vriendin. Tenslotte moest hij een jaar lang een cursus over huiselijk geweld volgen. Brown sloot een deal met justitie. In ruil voor zijn bekentenis liet het Openbaar Ministerie een tweede aanklacht, wegens bedreiging, vallen. 
 
2010 werd het jaar van zijn comeback, met een nummer één-hit ('Deuces' featuring Tyga & Kevin Mccall) in de Amerikaanse R&B Hitlijsten was Brown weer overal positief in het nieuws. Het nummer bleef 10 weken lang aan de top en was daarmee de grootste R&B-track van het jaar in Amerika. Aan het einde van 2010 onthulde Brown zijn eerste popsingle sinds Forever (2008) als leadsingle voor zijn nieuwe album F.A.M.E. getiteld Yeah 3x. In de Verenigde Staten bereikte de single als hoogste positie een 15e plaats in de Billboard Hot 100. Zijn F.A.M.E. (21 maart 2011) was een ook groot succes: het bereikte de eerste plaats in de Billboard 200 en werd daarmee zijn eerste nummer één-album in de Verenigde Staten. Brown gaf aan dat er binnen zes maanden na F.A.M.E. een tweede album zou worden uitgebracht onder de titel Fortune. Het album zal echter naar verwachting pas in maart 2012 uitkomen. De eerste single Turn Up the Music werd op 26 januari uitgebracht op vele Amerikaanse radiozenders en zal digitaal verkrijgbaar zijn op 14 februari 2012. Op het album Talk That Talk van Rihanna staat een intro van 1 minuut en 18 seconden genaamd Birthday Cake. Wegens het grote succes van het korte nummer zei ze dat ze een lange versie zal maken samen met een andere zanger. Er werd gezegd dat de samenwerking de wereld zou verrassen. Op 20 februari kwam het nummer uit en de tegenspeler in het liedje was niemand minder dan Chris Brown. Op die zelfde dag kwam ook een remix uit van Turn Up the Music , de eerste single van zijn album Fortune , en daarop is ook zijn ex-vriendin Rihanna te horen. 
 
Hij had een kleine rol gedaan in de film Stomp the yard samen met Ne-Yo, Meagan Good en Columbus Short. In 2007 verscheen hij in de familiedrama This Christmas samen met Regina King. In 2010 had hij de hoofdrol in Takers samen met T.I., Matt Dillon, en Paul Walker. In 2012 kwam een nieuwe film uit, waarin hij maar een kleine rol speelt, Think Like A Man. 
 
Maar nu hebben Chris Brown en Rihanna samen de single 'Nobody's Business' uitgebracht waarin ze zeggen dat het niemand wat aangaat wat er tussen hun is gebeurd.

Filmografie Chris Brown


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: