Ben Stiller

Filmografie Ben Stiller

Geboortedatum: 30/11/65 (55 jaar)
Jongensnaam: Benjamin Edward Stiller
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Benjamin Edward (Ben) Stiller (New York, 30 november 1965) is een Amerikaanse acteur, komiek, scenarioschrijver, filmproducent en filmregisseur. Hij won in 1993 samen met zijn hele schrijversstaf een Emmy Award voor The Ben Stiller Show en in 2001 een American Comedy Award voor zijn rol in Meet the Parents. 
 
Stiller is een zoon van komiek Jerry Stiller en actrice Anne Meara. Hij werd in 1988 gecontracteerd door MTVnetworks omdat hij een komische parodie had gemaakt op de film The Hustler en diens opvolger The Color of Money, genaamd The Hustler of Money. Hij kreeg ook een p Lees de volledige biografie plaats binnen de cast van Saturday Night Live als schrijver/acteur en een naar hem vernoemde eigen show. Hierin voerde hij sketches op met vaste acteurs als Janeane Garofalo en Andy Dick. 
 
Stiller behoort samen met Will Ferrell, Vince Vaughn, Jack Black, Steve Carell, Owen en Luke Wilson tot een groep acteurs die door media geregeld het Frat Pack wordt genoemd. 
 
Stiller trouwde in 2000 met actrice Christine Taylor, met wie hij in april 2002 dochter Ella Olivia kreeg en in juli 2005 zoon Quinlin Dempsey. Hij speelde samen met Taylor in onder meer Zoolander, Dodgeball en Tropic Thunder

Filmografie Ben Stiller

Zoolander 2 - Komedie

Zoolander 2

Komedie 
februari 2016
The Watch - Science-Fiction, Komedie

The Watch

Science-Fiction, Komedie 
augustus 2012
Greenberg - Drama, Komedie

Greenberg

Drama, Komedie 
juni 2010
Madagascar 2 - Animatie Film

Madagascar 2

Animatie Film 
december 2008
Tropic Thunder - Komedie

Tropic Thunder

Komedie 
oktober 2008
Madagascar - Animatie Film

Madagascar

Animatie Film 
juni 2005
Meet the Fockers - Komedie

Meet the Fockers

Komedie 
februari 2005
Envy - Actie, Komedie

Envy

Actie, Komedie 
september 2004