Filmografie Ashley Greene

Biografie

Ashley Michele Greene (Jacksonville, Florida, 21 februari 1987) is een Amerikaanse actrice. Ze is bekend geworden door haar rol van Alice Cullen in de films Twilight uit 2008, The Twilight Saga: New Moon (2009) en The Twilight Saga: Eclipse (2010). 
 
Ashley is de dochter van Michele en Joe Greene. Ze is opgegroeid in Middleburg en Jacksonville en ging naar de University Christian School voordat ze naar de Wolfson High School ging toen ze in de 4e klas zat. Ashley is 1,68cm. Ze heeft een oudere broer die net zoals haar vader Joe heet. Ze studeerde eerder af en verhuisde daarna op 17-jarige leeftijd naar Los Angeles om te gaan werken aan haar acteercarrière. 
 
Ashley wilde aanvankelijk graag model worden, maar daarvoor had ze de geschikte lengte niet. Na acteerlessen genomen te hebben kwam ze er achter dat ze acteren leuker vond dan modellenwerk. Op 17-jarige leeftijd verhuisde Greene naar Los Angeles in de hoop daar meer kans te maken op een succesvolle carrière. Hierna heeft ze een paar gastrollen gehad in bekende televisieprogramma's zoals Punk'd en Crossing Jordan. Ashleys grote doorbraak vond plaats in 2008 door haar rol als Alice Cullen in de verfilmingen van de Twilight-serie. Voor Twilight heeft ze ook een tournee gehad en is ze onder andere naar België geweest. Samen met haar collega van de Twilight-serie Kellan Lutz speelt ze in de film A warrior's heart. Voordat ze werd gecast voor Twilight-saga werkte ze in een restaurant, maar daar heeft ze ontslag genomen direct nadat ze werd aangenomen voor de rol van Alice Cullen. 
 
Ze won in 2009 op de Teen Choice Awards de prijs voor Choice Movie Fresh Face Female. 
 
Ze had een relatie met Joe Jonas.

Filmografie Ashley Greene


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: