Filmografie Danny Boyle

Geboortedatum: 20/10/56 (64 jaar)
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Danny Boyle (Radcliffe (Lancashire), 20 oktober 1956) is een Engelse filmregisseur en -producent. Zijn bekendste films zijn Trainspotting, 28 Days Later en Slumdog Millionaire. 
 
Danny Boyle werd geboren in een katholiek Iers arbeidersgezin. Zijn moeder kwam uit Ballinasloe, Co Galway, zijn vader uit een Iers gezin dat in Engeland woonde. Boyle koesterde lange tijd de droom priester te worden en ging naar een religieuze school toen hij tiener was. Die droom kwam niet uit en hij startte een studie aan de Thornleigh Salesian College in Bolton en aan de Universiteit van Wales t Lees de volledige biografie te Bangor. 
 
Hij begon zijn carrière in het theater: eerst bij de Joint Stock Theater Company en daarna bij de Royal Court Theatre waar hij art director was van 1982 tot 1985 en afgevaardigd directeur tussen 1985 en 1987. Zijn producties tijdens deze periode waren onder andere Howard Barkers Victory, Howard Brentons The Genius en Edward Bonds Saved. Deze laatste won de Time Out Award. Boyle regisseerde ook vijf producties voor de Royal Shakespeare Company. 
 
In 1980 begon Boyle als producer in het televisiecircuit te werken voor BBC Noord-Ierland. Voor hij regisseur werd van verschillende tv-films en tv-programma's als Arise and Go Now, Not even God is Wise Enough, For the Grater Good, Scout en twee afleveringen van Inspector Morse ("Masonic Mysteries" en "Cherubim and Seraphim") produceerde hij onder andere Alan Clarkes controversiële "Elephant". Hij zat ook achter de geprezen BBC2-serie Mr. Wroe's Virgins

Filmografie Danny Boyle

Yesterday - Komedie, Muziek

Yesterday

Komedie, Muziek 
juni 2019
Steve Jobs - Biografie

Steve Jobs

Biografie 
februari 2016
Trance - Thriller

Trance

Thriller 
juli 2013
Millions - Komedie

Millions

Komedie 
augustus 2005