Filmografie Sarah Michelle Gellar

Biografie

Sarah Michelle Prinze (voorheen bekend als Sarah Michelle Gellar) (New York, 14 april 1977) is een Amerikaans actrice. Ze is getrouwd met collega Freddie Prinze jr. en woont samen met hem in Los Angeles. Ze acteert al sinds haar 4de, haar debuut maakte ze in een Burger King-reclame. 
 
Ze werd wereldberoemd door haar hoofdrol in Buffy the Vampire Slayer (een The WB serie). Haar allereerste grote rol was in de serie Swan's Crossing, waar ze Sydney Rutledge in speelde. Daarna heeft ze nog in de langlopende serie All My Children gespeeld, maar in 1995 verliet ze de serie voor haar rol in Buffy. Door deze serie is ze een culticoon in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië geworden. 
 
Alhoewel ze door haar vrij gewelddadige rol in Buffy wordt gezien als een feministische icoon, zei ze zelf in Detour Magazine: "I hate the word 'feminist.' It has a bad connotation of women who don't shave their legs or under their arms." 
 
Op 1 september 2002 trouwde Gellar in Mexico met Freddie Prinze jr. In 2007, ter ere van hun vijf-jarige huwelijk, liet Sarah haar achternaam officieel in Prinze veranderen, maar professioneel wordt zij nog gewoon Sarah Michelle Gellar genoemd.

Filmografie Sarah Michelle Gellar

Assepoester en de keukenprins - Animatie Film
april 2007

Assepoester en de keukenprins

Animatie Film Regie: Paul BorgerAssepoester, OK... Rapunzel, OK... Roodkapje, OK... Met de hulp van zijn schattige assistentjes checkt de Grote Tovenaar of elk sprookje wel degelijk z'n 'happy end' krijgt. Hij zorgt er m.a.w. dat alles netjes in evenwicht blijft in sprookjesland. Maar dan gaat hij naar Schotland voor een lange... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: