Filmografie Jennifer Love Hewitt

Geboortedatum: 21/02/79 (42 jaar)
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Jennifer Love Hewitt (Waco (Texas), 21 februari 1979) is een Amerikaanse actrice en zangeres die onder meer een rol heeft gespeeld in films als I Know What You Did Last Summer (uit 1997) en het vervolg I Still Know What You Did Last Summer (uit 1998). Haar voornaam Jennifer werd bedacht door haar broer. Zij is vernoemd naar een meisje waar haar broer tijdens zijn studiejaren verliefd op was. Haar bijnaam Love is bedacht door haar moeder. Deze naam komt van een oude schoolvriendin van haar moeder die deze bijnaam had. 
 
Hewitt begon op tienjarige leeftijd met haar carrière. Z Lees de volledige biografie Ze is onder meer op The Disney Channel te zien geweest. 
 
De ouders van Hewitt zijn kort na haar geboorte uit elkaar gegaan. Hewitt en haar moeder verhuisden naar Killeen, Texas. Op advies van talentenjagers vertrok Jennifer met haar moeder naar Los Angeles (haar huidige woonplaats), en in een betrekkelijk kort tijdsbestek heeft ze een indrukwekkende film- en televisie-loopbaan opgebouwd. Haar echte doorbraak kwam midden jaren '90 met de televisieserie Party Of Five, waarin ze de rol speelde van Sarah Reeves. Korte tijd na deze serie kreeg Jennifer een eigen serie onder de naam Time Of Your Life. Deze serie werd na slechts een paar afleveringen stopgezet wegens tegenvallende kijkcijfers. In de archieven liggen nog steeds afleveringen welke nooit zijn uitgezonden. 
 
In 1997 brak Hewitt door op het witte doek als het personage Julie James in de horrorfilm I Know What You Did Last Summer. Ook op internet is zij een graag gezien onderwerp. Honderden websites zijn over haar gemaakt over de meest uiteenlopende onderwerpen, van haar biografie tot sites met honderden foto's. Ook heeft ze een eigen productiemaatschappij, Love-Spellentertainment genaamd. 
 
In 2005 verscheen haar meest recente film op dvd: If Only. Deze film werd enkel in Azië, het voormalig Oostblok en IJsland vertoond. De meeste landen waren niet geïnteresseerd in deze film, terwijl hij op dvd nochtans een groot succes is geworden. Momenteel is Hewitt te zien in de tv serie The Ghost Whisperer. In Amerika is deze serie, die sinds september 2005 te zien is, een groot succes. Sinds 19 januari 2006 was Ghost Whisperer in Nederland te zien op SBS 6, en is nu sinds 17 februari te zien op NET 5. 
 
Ook buiten tv en film om is Hewitt behoorlijk actief. Zo verricht ze openingen van bijzondere gelegenheden of evenementen. 
 
Ook is Hewitt actief in verschillende liefdadigheidsacties. Zo bezocht ze met collega-actrice Bo Derek Amerikaanse soldaten in het ziekenhuis die in Irak gewond geraakt waren. Elk jaar op Thanksgiving bemant Hewitt met andere bekende Amerikanen de "Missionpost" in Los Angeles om eten uit te delen aan de armen. 
 
Naast acteren heeft Hewitt ook aanleg om te zingen. Tot nu toe heeft zij vier albums op haar naam staan: Love Songs, Let's Go Bang, Jennifer Love Hewitt en Barenaked. In Amerika breekt ze echter niet echt door. In de rest van de wereld (met name in Azië) doen haar albums het daarentegen juist wél vrij goed. De meest recente CD die van haar verscheen is Barenaked. Dit album heeft zij samen met zangeres Meredith Brooks geproduceerd. Een nieuw album van de actrice/zangeres is momenteel in de maak. Voor een aantal films heeft zij ook liedjes gemaakt. De meest recente zijn Take My Heart Back en Love Will Show You Everything voor de film If Only

Filmografie Jennifer Love Hewitt

Garfield 2 - Animatie Film

Garfield 2

Animatie Film 
augustus 2006