Filmografie Don Johnson

Biografie

Donald Wayne Johnson (Flat Creek, 15 december 1949) is een Amerikaanse acteur, bekend van verschillende tv-series en films. Johnson werd vooral bekend als detective in de politieserie Miami Vice uit de jaren '80. 
Johnson, geboren in Flat Creek, is de zoon van een boer en een schoonheidsspecialiste. Later trok zijn familie naar Kansas. Johnson zelf was toen 6 jaar. In 1967 studeerde Johnson af aan South High School in Wichita en ging vervolgens studeren aan de Universiteit van Kansas, maar die universiteit lag Johnson niet echt. Vervolgens ging de toekomstige acteur drama studeren aan het American Conservatory Theater in San Francisco. In 1969 speelde hij de hoofdrol in Fortune and Men's Eyes, een productie uit Los Angeles. 
 
Later ging hij acteren voor verscheidene tv-series maar elke serie waarin hij meespeelde, raakte niet gelanceerd. Hij kreeg al gauw de bijnaam six-time loser in Hollywood omdat hij zes keer deel uitmaakte van een serie die de televisie niet haalde. 
 
In de jaren '80 lukte het Johnson wel om in een serie te spelen die succesvol werd. Don Johnson nam de rol van James Crockett aan, een detective uit Miami. Samen met Philip Michael Thomas vormde hij het legendarische politieduo uit de serie Miami Vice, die tussen 1984 en 1989 werd uitgezonden. In de late jaren '90 werd hij opnieuw succesvol door Nash te spelen in de tv-serie Nash Bridges. Nash was een detective van de San Francisco Police Department (SFPD).

Filmografie Don Johnson


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: