Filmografie Carlo Boszhard

Biografie

Carlo Boszhard (Amsterdam, 26 juni 1969) is een Nederlands televisiepresentator, acteur, zanger en tekstschrijver die in Landsmeer woont. De laatste jaren is hij ook bekend als imitator. 
 
Carlo werd geboren als jongste zoon van Henk en Wil Boszhard en bracht zijn jeugd door in Amsterdam en had op de lagere school al een voorliefde voor toneel en show. Hij speelt vanaf zijn dertiende jaar in theater De Engelenbak in Amsterdam. Daar kreeg hij les van onder anderen Paul de Leeuw. Na de Land- en Tuinbouwschool kwam hij in de verzorging terecht, waar hij voor dementerende ouderen zorgde. Toch wilde Boszhard nog steeds liever presentator worden. Daarom figureerde hij eind jaren 80 in televisieprogramma's als de Ep Oorklep Show (met André van Duin) en Verona (met Henk Spaan en Harry Vermeegen) en in de film Dutch treat van de Dolly Dots. In 1989 reageerde Boszhard op een advertentie van de AVRO en werd hij aangenomen als presentator van het televisieprogramma Pauze TV. 
 
wee jaar later (1991) maakte hij de overgang naar RTL 4. Daar werd hij na enige omzwervingen aan het door Irene Moors gepresenteerde kinderprogramma Telekids toegevoegd. Dankzij hem veranderde de sfeer van het programma en nam de hoeveelheid tekenfilms af. Vooral Boszhard was het brein achter vele programma-onderdelen zoals Pittige tijden en de Mega blubber power race. Met de vaak typische presentatie van het duo, zorgden ze ervoor dat het een van de best bekeken kindertelevisieprogramma's uit de Nederlandse geschiedenis werd. De cd's van Telekids leverden gouden platen op. In de Telekids-periode namen Boszhard en Moors een viertal kinderfilms op: Het Geheim van de Zonnesteen (1996), De Parel van de Woestijn (1997), De Vloek van Griebelstein (1998) en Het Monster van Toth (1999). Het programma stopte na 10 jaar op 2 oktober 1999. Wel speelde Carlo hierna nog één rol voor Telekids, namelijk in Het Feest van Sinterklaas, datzelfde jaar nog. 
 
Boszhard is te horen in nagesynchroniseerde animatiefilms als Mulan, Ice Age en Shrek. Ook sprak hij de stem van RedCat in voor het bedrijf Davilex. RedCat was een serie educatieve softwareprogramma's voor de jeugd. 
 
Boszhard is de laatste jaren ook veel bezig met imitaties van bekende mensen of persiflages op Nederlandse en buitenlandse programma's. Hij is de drijvende kracht achter het RTL 4-programma De TV Kantine. Boszhard heeft het concept zelf bedacht en ontwikkeld. In dit satirische programma doet hij op hilarische wijze samen met Irene Moors allerlei bekende mensen na. Op 22 oktober 2010 won het programma de Gouden Televizier-Ring. In 2011-2012 werd het vierde seizoen uitgezonden. 
 
Boszhard speelt ook in de Nederlandse versie van de Engelse comedyserie Come Fly With Me getiteld Zie ze vliegen. Hij en Irene Moors spelen in de comedy samen met Gordon en Chantal Janzen het luchtvaartpersoneel van de Luchtvaartmaatschappij GoedkoopAir, waar de foute eigenaar Omar Baba de leiding heeft en waar alles goedkoper dan goedkoop is. De serie werd uitgezonden op RTL 4.

Filmografie Carlo Boszhard

Nieuws over Carlo Boszhard

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: