Filmografie Annet Malherbe

Biografie

Annet Malherbe (Rotterdam, 23 november 1957) is een Nederlandse actrice. Ze werd zowel voor haar rol in Mus (1993), Abel (1986) als Kleine Teun (1998) genomineerd voor een Gouden Kalf, terwijl ze voor haar aandeel in laatstgenoemde film ook een nominatie ontving voor een European Film Award. 
 
Na de lagere school in Zwijndrecht gaat Malherbe in 1969 in Dordrecht naar de mavo. Met haar diploma op zak besluit ze zich aan te melden voor de Toneelschool in Amsterdam. Ze wordt afgewezen omdat ze te jong is. Als ze in 1977 opnieuw auditie doet, wordt ze wel aangenomen. In 1982 sluit ze zich aan bij theatergezelschap Baal. 
 
Annet Malherbe speelde een bijstandsmoeder in televisieserie Mus en in Gooische Vrouwen vertolkte ze de rol van Willemijn Lodewijkx. Ook was ze te zien als de moeder van Abeltje in de gelijknamige speelfilm. Ze vertolkte in het eerste seizoen van Lava Emanuella. Vanaf januari 2009 was ze te zien in 't Vrije Schaep als de prostituee "Dolly". Malherbe werd bij het grote publiek bekend door haar rol als juffrouw Jannie in de komedieserie Debiteuren Crediteuren, een onderdeel van Jiskefet. 
 
Malherbe is getrouwd met acteur en regisseur Alex van Warmerdam, met wie ze twee kinderen heeft: Mees en Houk. Ze speelt in het merendeel van zijn films een hoofdrol: Abel, De Noorderlingen, De jurk, Kleine Teun, Grimm en De laatste dagen van Emma Blank. Enkel in Ober (2006) ontbreekt ze. Behalve in Van Warmerdams films speelt Malherbe regelmatig in de theaterstukken die hij met zijn groep De Mexicaanse Hond uitbrengt.

Filmografie Annet Malherbe

Nieuws over Annet Malherbe

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: