Filmografie Jeremy Piven

Biografie

Jeremy Samuel Piven (New York, 26 juli 1965) is een Amerikaans acteur. Hij won drie Emmy Awards voor zijn rol in Entourage en werd daarvoor ook vijf keer genomineerd voor een Golden Globe, die hij één keer won. 
 
Piven speelde een aanzienlijk aantal (met name bij-)rollen in Hollywood, vaak in films van zijn vriend John Cusack, zoals Grosse Pointe Blank. Andere voorbeelden zijn Heat (1995), Black Hawk Down (2001), Serendipity (2001) Old School (2003), Smokin' Aces (2006) en The Kingdom (2007). 
 
Piven heeft een vaste rol als de messcherpe impresario Ari Gold in de televisieserie Entourage, die gebaseerd is op Ariel Emmanuel, een agent die eigenhandig Hollywood heeft veroverd, en momenteel een van de machtigste Agency (William Morris Endeavor) runt. Verder was Piven te zien in de aflevering "The Pilot" van Seinfeld en speelde hij drie seizoenen in de serie Ellen. 
 
In december 2008 werd Piven gediagnosticeerd met kwikvergiftiging veroorzaakt door het eten van sushi tweemaal daags gedurende twintig jaren.

Filmografie Jeremy Piven

Marmaduke - Familie, Komedie
augustus 2010

Marmaduke

Familie, Komedie Regie: Tom DeyMet: Owen Wilson, Judy Greer, Lee PaceMarmaduke, de meest geliefde Deense Dog ter wereld, was al stripheld, maar wordt nu ook een echte filmster! Deze supersized-hond, die nooit ergens 'past', zorgt altijd voor leven in de brouwerij bij de familie Winslow. Wanneer de familie besluit vanuit Kansas naar Californie te verhuizen, grijpt... Verder lezen...

Nieuws over Jeremy Piven

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: