Filmografie Jamie Campbell Bower

Biografie

Jamie Campbell Bower (22 november 1988) is een Brits acteur, die vooral bekend is geworden door zijn rol als Anthony Hope in Tim Burtons Sweeney Todd. Hij speelde ook mee in de dramaserie The Dinner Party. In Nederland is hij vooral bekend door zijn rol van Jack in Oorlogswinter. 
 
Campbell Bower is een voormalig lid van het National Youth Music Theatre. Hij begon zijn professionele acteercarrière toen een vriend (Laura Michelle Kelly) hem voorstelde aan haar agent. Naast acteren hield hij zich ook bezig met zingen in de band The Darling Buds. Campbell Bower was een fulltime model bij het Select Model Management in London. 
 
Campbell speelde verder in de Twilight-films, RocknRolla en speelde Gellert Grindelwald in de laatste verfilming van de Harry Potter-serie, "Harry Potter and the Deathly Hallows part II". 
 
Jamie Campbell Bower had sinds najaar 2009 een relatie met mede-Harry Potter castlid Bonnie Wright, die de rol van Ginny Wemel vertolkt in de Harry Potterserie. In april 2011 verloofde het stel zich. Op 2 juli 2012 werd bekend gemaakt dat het stel niet langer bij elkaar is.

Filmografie Jamie Campbell Bower

Nieuws over Jamie Campbell Bower

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: