Filmografie Paz Vega

Biografie

Paz Campos Trigo (Sevilla, 2 januari 1976) is een Spaans actrice. Ze speelde onder meer het titelpersonage in Lucía y el sexo, waarvoor ze onder meer de prijs voor beste vrouwelijke doorbraak kreeg op zowel het Filmfestival van Cannes als bij de Goya Awards. Voor haar hoofdrol in een versie van Carmen uit 2003 werd ze bij de European Film Awards genomineerd voor de publieksprijs. 
 
Vega werd geboren als Campos Trigo, maar gebruikt de achternaam van haar grootmoeder als artiestennaam. Haar ambitie is om niet alleen Spaans- maar ook Engelstalige filmrollen te spelen. Dit streven werd bereikt in onder meer The Human Contract, The Spirit, Not Forgotten en Triage. Voordat Vega doorbrak als filmactrice was ze al te zien in televisieseries. 
 
Vega trouwde in 2002 met de Venezolaan Orson Salazar, met wie ze in mei 2007 zoon Orson kreeg en in juli 2009 dochter Ava.

Filmografie Paz Vega

Nieuws over Paz Vega

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: