Filmografie Matt Lucas

Biografie

Matthew Richard Lucas (Londen, 5 maart 1974) is een Engels acteur, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain. 
 
Lucas werd geboren in een Joodse familie en groeide op in Stanmore in het Noord-Londense district Harrow. Hij studeerde techniek aan de Haberdashers' Aske's Boys' School, waar ook andere beroemde Britten naar school gingen, zoals Sacha Baron Cohen en Simon Schama. 
 
Lucas heeft al heel zijn leven last van alopecia, een ziekte die ervoor zorgt dat alle lichaamsbeharing uitvalt. Hij verloor al zijn haar toen hij zes jaar oud was. Hij is homoseksueel en had van 2006 tot 2008 een geregistreerd partnerschap met TV- producer Kevin McGee. In mei 2007 werd hij door de krant The Independent achtste geplaatst in een lijst met de 100 meest invloedrijke homo's en lesbiennes in Groot-Brittannië. 
 
Samen met David Walliams schrijft en acteert hij (sinds 2003) in de sketchshow 'Little Britain'. Hierin gaat hij op zoek naar de echte Britten. Dit doen ze aan de hand van een aantal sketches, waarin hij de rollen vertolkt van onder andere gehandicapte Andy Pipkin, breezersletje Vicky Pollard, homo Daffyd Thomas (the only gay in the village) en afslankcursusleider Marjorie Dawes. 
 
De reeks is een ongelooflijk succes in zowel het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten. Voor 2007 is er een Amerikaanse versie voorzien voor HBO, en schrijft hij samen met David Walliams aan een filmscript voor DreamWorks. 
 
Hij scoorde in 2007 ook een nummer 1-hit in Groot-Brittannië met zijn versie van I'm Gonna Be (500 Miles) van The Proclaimers. Speciaal voor Comic Relief zong hij, samen met Peter Kay, een speciale versie van het lied, als gehandicapten Andy Pipkin en Brian Potter. Ze vervingen walk 500 miles door roll 500 miles, omdat Andy en Brian allebei in een rolstoel zitten.

Filmografie Matt Lucas

Bridesmaids - Komedie
augustus 2011

Bridesmaids

Komedie Regie: Paul FeigMet: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne,...Annie's leven is een zootje. Maar wanneer ze verneemt dat haar allerbeste vriendin gaat trouwen, heeft ze er alles voor over om Lillians eerste bruidsmeisje te zijn. Ondanks haar liefdesverdriet en geldproblemen, bluft Annie zich een weg door de dure en vreemde gebruiken. Ze krijgt maar één kans en... Verder lezen...

Nieuws over Matt Lucas

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: