Filmografie Reinhilde Decleir

Biografie

Reinhilde Decleir (16 mei 1948) is een Vlaams televisie- en theateractrice en regisseur. 
In het theater speelde ze onder andere mee met de Blauwe Maandag Compagnie, Het Toneelhuis en Theater Antigone in onder andere En verlos ons van het kwade, In de naam van de Vader en de Zoon, Ten oorlog en Nachtlied en regisseerde onder andere Overleie, The Best of Skakespeare, Just of Faust en de Luizenopera. 
Reinhilde Decleir speelde mee in een aantal Vlaamse films en TV-reeksen. In 2009 had ze de hoofdrol als Maria 'moemoe' Vangenechten in de televieserie Van vlees en bloed. 
Zij is de zus van acteur Jan Decleir en de overleden Dirk Decleir en heeft een zoon met de in 2012 overleden acteur Paul Wuyts.

Filmografie Reinhilde Decleir

Frits en Franky - Komedie
februari 2013

Frits en Franky

Komedie Regie: Mark PuntMet: Peter Van den Begin, Sven De Ridder,...De twee criminelen Klaas en Nico raken na een geslaagde kraak hun buit kwijt raken als hun handlangster Birgit met de vluchtauto crasht. Frits en Franky vinden een tas vol met geld in de kofferbak. En wat doe je met heel veel geld? Uitgeven natuurlijk! Maar dan wordt Franky hopeloos verliefd op... Verder lezen...

Nieuws over Reinhilde Decleir

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: