Filmografie Alice Cooper

Biografie

Amerikaanse shockrockband, het geesteskind en ook artiestennaam van Vincent Furnier, die in de jaren '70 een aantal grote hits scoort met o.a. 'School's Out', 'Elected', Hello Hurray', 'No More Mr Nice Guy', 'Halo Of Flies' en de ballad 'How You Gonna See Me Now'. Begin jaren '90 maakt hij een geslaagde comeback en scoort met de singles 'Poison' en 'Hey Stoopid'. 
Het is echter de theatrale live acts, die Alice Cooper beroemd en berucht maken. De optredens beperken zich oorspronkelijk tot bizarre verkleedpartijen van zanger Alice, waarmee hij ook één van de grondleggers van glamrock wordt. Nadien komen kippen en duiven op het toneel, een act met een boa constrictor, en de podiumshow bereikt een hoogtepunt met het gebruik van een elektrische stoel, een galg en een guillotine! Shockrock werd dit nieuwe genre genoemd en blijft tot op de dag van vandaag erg populair, denk maar aan de acts van Marilyn Manson, Slipknot of Rammstein. De mythe dat Cooper op het toneel een levende kip de kop had afgebeten, werd opzettelijk officieel nooit ontkend, en leverde hem een enorme naamsbekendheid op. 
Eind vorig jaar verscheen ' Welcome 2 My Nightmare', een sequel op het meesterwerk ' Welcome To My Nightmare' uit 1975, en met producer Bob Ezrin die mee aan de wieg stond van het Alice Cooper succesverhaal. De opname in de Rock'n'Roll Hall Of Fame, en zijn optredens op o.a. de grote metalfestivals Sonisphere en Download festival waren de kers op de 2011 taart.

Filmografie Alice Cooper


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: