Filmografie Piet Huysentruyt

Biografie

Piet Huysentruyt (Kortrijk[bron?], 7 december 1962) is een Vlaamse kok, die bekendheid verwierf door zijn kookprogramma's op televisie. Hij is ook de auteur van verschillende culinaire boeken, en had eerst in Wortegem, nadien in Les Vans in de Ardeche, een eigen restaurant. 
Huysentruyt volgde zijn opleiding in de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Daarna ging hij werken in diverse binnen- en buitenlandse restaurants. Uiteindelijk opende hij een eigen restaurant in Wortegem dat na een tijd een Michelinster kreeg. Hij werd bekend bij het grote publiek met het kookprogramma Lekker Thuis op vtm, waarvan meer dan 1000 afleveringen zijn uitgezonden. Later maakte hij het programma SOS Piet, waar hij bij Vlaamse gezinnen thuis culinaire problemen gaat oplossen. Daarnaast heeft hij ook een gamma van keukenkruiden, bouillon, potten en pannen in de handel.Hij heeft ook een boekenreeks SOS Piet, waarin reeds vijf boeken verschenen. In deze boeken staan tips en gerechten die behandeld werden in het gelijknamige televisieprogramma. Alle recepten zijn in video-formaat beschikbaar op Zesta, de kookwebsite van VTM.

Filmografie Piet Huysentruyt

Plop en de Kabouterbaby - Familie
december 2009

Plop en de Kabouterbaby

Familie Regie: Bart Van LeemputtenWanneer een konvooi van circuskabouters door het bos rijdt, valt er een mandje van één van de aanhangwagens. Het mandje komt in een beek terecht en drijft weg van het konvooi. In het mandje ligt de baby van de kabouterclowns... Even later vindt Kabouter Lui het mandje. Hij is meteen dol op de baby... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: