Filmografie Jodie Whittaker

Biografie

Jodie Whittaker (Huddersfield, 1982) is een Engels actrice. Ze debuteerde in 2003 op televisie in de serie The Afternoon Play en in 2006 op het witte doek in de film Venus. 
 
Whittaker werd voor haar rol als de volkse Jessie in Venus genomineerd voor een Satellite Award, een British Independent Film Award en een London Critics Circle Film Award. 
 
Whittaker speelt behalve in films ook in televisieseries. Zo speelde ze Izzy Huett in de miniserie Tess of the D'Urbervilles en had ze een gastrol in Dalziel and Pascoe. Ze genoot een acteeropleiding aan de Londense Guildhall School of Music and Drama. Whittaker spreekt gewoonlijk met een relatief zwaar Yorkshires accent.

Filmografie Jodie Whittaker

Nieuws over Jodie Whittaker

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: