Filmografie Shania Twain

Biografie

Shania Twain is een Canadese pop- en countryzangeres. 
 
Twain werd geboren in Windsor, Ontario als tweede van vijf kinderen. Ze groeide op in Los Angeles. 
 
Toen Twain 2 jaar was gingen haar ouders scheiden. Haar moeder hertrouwde met Jerry Twain, een Ojibwa-indiaan. Hij adopteerde Eilleen en voedde haar op. Later nam ze zijn achternaam aan. Toen ze 21 jaar was verloor ze beide ouders door een auto-ongeluk en moest ze haar broer en zus zelf verder opvoeden. 
 
Shania Twain begon haar carrière als country-zangeres.  
Ze bracht haar eerste album uit in 1993, maar de plaat was weinig succesvol. In datzelfde jaar ontmoette ze Robert John "Mutt" Lange, onder andere de producer van Bryan Adams. Samen met hem schreef ze verschillende nummers voor haar tweede album "The woman in me". 
 
Na haar huwelijk met rockproducer Robert John "Mutt" Lange ging ze meer in de richting van de popmuziek. Haar tweede album The woman in me was een schot in de roos (wereldwijd 12 miljoen verkochte exemplaren). Het zorgde voor verschillende nummer 1-hits in de VS en Canada. Ze ontving hiervoor in 1996 een Grammy. Haar derde album Come on over verkocht nog beter (41 miljoen exemplaren wereldwijd, waarvan 20 miljoen in de VS) en was dé grote doorbraak in 1997. Het is het vijfde best verkochte album aller tijden. Het was de grote doorbraak met hits als "You're still the one", "That don't impress me much" en "Man! I feel like a woman!". 
 
In 2001 schonk ze het leven aan een zoon Eja (spreek uit Asia) en verhuisde ze naar Zwitserland, nabij Montreux. In 2002 kwam ze met een nieuw album (Up), dat in verschillende edities uitgebracht werd. In 2004 werd er een greatest hits-album gelanceerd. 
 
Op 15 mei 2008 werd bekend dat zij gaat scheiden van haar echtgenoot.

Filmografie Shania Twain


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: