Filmografie Paul Giamatti

Biografie

Paul Edward Valentine Giamatti (New Haven, 6 juni 1967) is een Amerikaans acteur, in 2005 genomineerd voor een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol. 
 
Giamatti's carrière begon in de jaren '90. Hij speelde voornamelijk bijrolletjes. Na de eeuwwisseling is Giamatti ook steeds vaker te zien in de hoofdrol. Zijn bekendste rollen zijn die van Harvey Pekar in American Splendor, Miles Raymond in Sideways en Joe Gould in Cinderella Man.

Filmografie Paul Giamatti

Turbo - Animatie Film
oktober 2013

Turbo

Animatie Film Regie: David SorenMet: Ryan Reynolds, Snoop Dogg, Paul Giamatti,...Een doodnormale tuinslak heeft de absurde droom om de snelste slak ter wereld te worden. Echter, wanneer hij een raar ongeluk krijgt beschikt hij over een ongelofelijke snelheid. Hierdoor wordt de kans om zijn doel te realiseren een stuk groter.
The Congress - Science-Fiction
augustus 2013

The Congress

Science-Fiction Regie: Ari FolmanMet: Robin Wright, Harvey Keitel, Jon Hamm,...In The Congress krijgt Robin Wright (die haar eigen rol vertolkt) van Miramount het voorstel om volledig gescand te worden. Zo zal de Hollywood filmstudio helemaal vrij gebruik kunnen maken van haar digitale alias, in alle films die ze beslissen te draaien, zelfs de meest commerciële. Net het soort... Verder lezen...
De Mierenmepper - Animatie Film
oktober 2006

De Mierenmepper

Animatie Film Regie: John A. DavisDe Mierenmepper is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Nickle en vertelt over een jongen die uitermate veel plezier beleeft aan de combinatie waterpistool en mierenkolonie. Hij krimpt echter tijdens een van zijn pesterijen op onverklaarbare wijze en wordt aan het werk gezet in de ruïnes van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: