Filmografie Mariah Carey

Biografie

Mariah Carey is een Amerikaanse popzangeres. Ze is een van de best verkopende vrouwelijke artiesten aller tijden. 
 
Ze maakte haar debuut in 1990 en hiermee werd ze de eerste artieste die vier keer achter elkaar een nummer 1-hit scoorde met nummers uit het zelfde album.  
 
Mariah Carey's succes leek niet te stoppen, haar volgende albums verkochten ook goed en ze scoorde weer veel nummer 1-hits.  
 
In 1997 scheidde ze van haar man en platenbaas Tommy Motola en sloeg meer de hiphop en R&B-weg op. 
 
In het begin van de nieuwe eeuw daalde haar populariteit. Ze ging weg bij platenmaatschappij Columbia en daarna bij Virgin Records na een emotionele inzinking en de slechte kritiek op haar film 'Glitter'. Na een minder succesvolle periode stond Carey weer helemaal terug in 2005. 
 
Carey had de meeste nummer 1-singles voor een solo-artiest in de Verenigde Staten. Ze won vijf Grammy-awards en staat bekend om haar grote stemregister.

Filmografie Mariah Carey

Precious - Drama
maart 2010

Precious

Drama Regie: Lee DanielsMet: Gabourey Sidibe, Paula Patton, Mo'Nique,...Precious Jones (Gabourey Sidibe) is een leerling van een middelbare school waarbij niets in haar voordeel werkt. Ze is voor de tweede keer zwanger van haar vader, ze kan niet lezen of schrijven en haar klasgenoten pesten haar omdat ze dik is. Haar thuisleven is een verschrikking, gedomineerd door... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: