Filmografie Carmen Electra

Biografie

Carmen Electra, echte naam Tara Leigh Patrick, (Cincinnati (Ohio), 20 april 1972) is een Amerikaanse actrice. Ook maakte zij deel uit van de meidenpopgroep Pussycat Dolls. 
 
Ze groeide op in White Oak, Ohio. Toen ze negen jaar was, werd ze geselecteerd voor de "School for Creative and Performing Arts". Daar nam ze zanglessen en als tiener danste ze in musicals en deed haar eigen choreografie. Haar doel was om uiteindelijk in Los Angeles te belanden en een platencontract te krijgen. Op vijftienjarige leeftijd nam ze de eerste grote stap. 
 
Ze verhuisde naar Minneapolis om bij haar zus en halfzus te gaan wonen en verdiende haar geld met divers modellenwerk. Vier jaar later pakte ze haar spullen, verhuisde naar Los Angeles, veranderde haar naam in Carmen Electra en nog geen week later ontmoette ze Prince. Zo werd ze 'ontdekt'. 
 
In 1992, na een auditie voor Prince, tekende Carmen haar eerste platencontract op het "Paisley Park Records"-label. Ondanks de inspanningen van Prince (onder andere het promoten van haar album op tv) werd haar eerste album een flop. De video Go-Go Dancer was zelden te zien op MTV en toen haar single in de winkel lag verdween die binnen de kortste keren naar de 'aanbiedingenbak'. In 1995 kon Carmen aan de slag als presentatrice voor het programma All That op Nickelodeon. In maart 1996 poseerde ze naakt voor de Playboy en maakte een Playboy-video genaamd Playboy Cheerleaders. In 1996 werd ook bekend dat Carmen de vervangster zou worden van Jenny McCarthy in de MTV-show Singled Out. 
 
Door die aanstelling kwam haar carrière in een stroomversnelling en contracteerde Baywatch haar om Pamela Anderson op te volgen in die serie. Daarnaast kreeg ze nog verschillende andere (bij-)rollen in diverse films en poseerde ze voor talloze magazines wereldwijd. 
 
Carmen Electra was getrouwd met basketballer Dennis Rodman en gitarist Dave Navarro, ex-Jane's Addiction en ex-Red Hot Chili Peppers, maar inmiddels is haar tweede echtscheiding een feit. 
 
Vanaf 12 mei 2007 zou zij optreden in Las Vegas als assistente van illusionist Hans Klok in diens show Faster than Magic. Op 26 april werd bekend gemaakt dat zij opgestapt is bij de 'Faster than Magic' show. De reden hiervoor is dat zij last heeft van claustrofobie en zich niet over haar angst kon heenzetten. Pamela Anderson heeft Carmen vervangen.

Filmografie Carmen Electra


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: