Filmografie Wesley Snipes

Biografie

Wesley Snipes is een Amerikaans acteur. 
 
Hij werd geboren in Orlando, maar bracht veel van zijn jeugd op straat door in The Bronx, New York City. Zijn eerste grote rol had hij met White Men Can't Jump in 1992. Hierna volgde zijn doorbraak bij het grote publiek met Demolition Man in 1993. Hij heeft daarna vele rollen gehad, met name in vecht- en actiefilms, onder andere in de Blade trilogie. 
 
Op 17 oktober 2006 werd bekend dat Wesley Snipes in de Amerikaanse staat Florida is aangeklaagd voor belastingfraude. Er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN op gezag van het ministerie van Justitie. Snipes zou tussen 1999 en 2001 voor bijna 12 miljoen dollar (9,6 miljoen euro) aan belastingen hebben ontdoken. Jarenlang deed hij geen belastingaangifte. Ook zou hij geld hebben teruggevraagd waarop hij geen recht had. 
 
Snipes werd op 24 april 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar.

Filmografie Wesley Snipes

Undisputed - Drama

Undisputed

Drama Regie: Walter HillMet: Ving Rhames, Wesley Snipes, Peter FalkGeorge "Iceman" Williams (Ving Rhames) de onbetwiste kampioen zwaargewicht, is veroordeeld wegens verkrachting. Hij wordt geplaatst in de Sweetwater gevangenis in de Mojave woestijn, een zwaarbewaakte gevangenis waar het uitschot van de wereld zit. Intussen verslaat de kampioen van Sweetwater,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: