Filmografie Pink

Biografie

Alecia Beth Moore, beter bekend onder haar artiestennaam Pink of P!NK is een Amerikaans zangeres. Op haar eerste album liet Pink vooral R&B en rap horen, terwijl ze op haar latere albums veel meer de rock opzoekt. 
 
Haar pseudoniem is niet afgeleid van de roze haarkleur zoals ze die in het begin van haar carrière had, maar is een bijnaam die ze op school had. Naar eigen zeggen bloosde ze destijds veel, vandaar dat ze "Pink" genoemd werd. Verder zegt zij zich te identificeren met het personage Mr. Pink uit de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. 
 
Pink groeide op als kind van Joods-Ierse ouders in Doylestown (Pennsylvania). Haar vader, een soldaat in de Vietnamoorlog, was enigszins muzikaal onderlegd en speelde liedjes voor haar op gitaar. Haar ouders zijn gescheiden en hier schreef ze later het nummer Family Portrait over. Ze had vroeger veel last van astma. Om haar ademritmes en stem onder controle te krijgen moest ze zanglessen en balletlessen volgen en speelde ze voetbal. Al snel wist ze wat haar favoriete schoolvak was, muziek. Haar grote idolen waren Steven Tyler van Aerosmith en Janis Joplin. 
 
In 2000 kwam haar doorbraak met de top 10-hit There you go van het album Can't take me home. Van dat album volgden nog 2 andere singles: Most girls en You make me sick. 
 
Haar grootste succes kende ze met haar tweede album M!ssundaztood, dat in 2001 uitkwam. Dit was haar eerste album waarop rockinvloeden te horen zijn. Het door Linda Perry geschreven Get the party started leverde talrijke awards op, waaronder die voor beste nieuwkomer op de MTV Video Music Awards in 2001. Later volgden de hits Don't let me get me, Just like a pill en Family Portrait. Na dit lied, dat over de voor haar pijnlijke scheiding van haar ouders ging, verzoende ze zich met haar moeder. 
 
In september 2003 kwam haar derde album uit, Try This. Van dit album komen de hits Feel good time, Trouble, God is a DJ en Last to know. In vergelijking met het vorige album was dit niet zo'n groot succes. Pink wijt dit aan het feit dat het album minder persoonlijk was dan haar vorige album, M!ssundaztood. 
 
Pink trouwde op 7 januari 2006 in Costa Rica met de Amerikaanse motorcrosser Carey Hart. 
 
Begin 2006 kwam haar nieuwe single "Stupid girls" uit. Deze single is een verwijzing naar de nieuwe trend dat vrouwen zich dommer voordoen dan ze zijn. In april 2006 kwam haar nieuwe album "I'm Not Dead" uit. In mei 2006 kwam de single "Who Knew" uit. Het nummer gaat over de dood van een vriend, die is overleden aan een overdosis drugs. In Nederland deed het nummer het niet zo goed, maar in Australië werd het een nummer 1-hit. In augustus 2006 kwam "U+Ur Hand" uit. Wereldwijd werd het een aardige hit. De volgende single was "Nobody Knows". In september 2006 begon haar wereldtour. 
 
Het lied Dear Mr. President van Pink vestigde een nieuw downloadrecord in de geschiedenis van Ultratop, de officiële hitparade van Vlaanderen. In de Ultratop 50 Singles kwam het nummer binnen op nr. 3; in de Ultratop 20 Downloads zelfs op nr. 1. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Ultratop dat een song, die enkel te downloaden is, een dergelijke prestatie neerzet. Op 18 mei 2006 bracht Pink tijdens de de showcase van Q-music "Dear Mr. President" in een mooie, akoestische versie. De song werd nadien nog vaak aangevraagd in de programma's van Q-music. Begin december lanceerden Deckers & Ornelis in hun ochtendprogramma de vraag welk nummer in aanmerking kon komen om de kersthit van Q te worden. "Dear Mr. President" kwam massaal naar voor als keuze van de Q-luisteraar. Na overleg met Sony BMG, de platenmaatschappij van Pink, werd besloten de live-track als download via internet aan te bieden. 
 
Op 7 juli 2007 mocht Pink op TW Classic in Werchter een platinum plaat in ontvangst nemen van Natalia, voor wie ze I Will schreef, voor de verkoop van meer dan 40.000 exemplaren van I'm Not Dead in België. Pink vertelde Natalia dat ze enorm blij is het met het opgenomen resultaat van "I Will" (verschenen op het album Everything & More). 
 
Op 8 augustus 2007 was Pink te zien op de Grote Kaai in Lokeren als act op het Belgisch festival De Lokerse Feesten. Op 1 september 2007 was Pink de slotact van het Beatstadfestival op het Malieveld in Den Haag, na VanVelzen, Ilse DeLange en Di-rect, met een optreden van ruim een uur. Tot en met 8 september tourde ze nog de wereld rond met haar I'm not dead summer tour. Daarna genoot ze van enkele maanden vakantie en begon ze te schrijven aan haar volgend album. 
 
Op 19 februari 2008 meldt haar woordvoereder Michele Schweitzer aan het entertainmentblad "People" dat Pink gescheiden is van haar man Carey Hart.

Filmografie Pink

Happy Feet 2 - Animatie Film
november 2011

Happy Feet 2

Animatie Film Regie: George MillerIn Happy Feet 2, het vervolg op de met een Oscar bekroonde animatiefilm Happy Feet, keren we terug naar het adembenemende landschap van Antarctica, in betoverend 3D. Mumble, de meester van de tapdance, heeft een probleem: zijn zoontje Erik heeft helemaal niets met dansen. Het wordt voor Mumble... Verder lezen...
Accepted - Komedie

Accepted

Komedie Regie: Steve PinkMet: Justin Long, Jonah Hill, Adam Herschman,...Het is de middelbare scholier Bartleby Gaines (Justin Long) niet gelukt toegelaten te worden op een vooraanstaande Amerikaanse universiteit. Wanhopig als hij is, besluit hij zijn eigen fictieve universiteit op te richten. Het loopt echter compleet uit de hand, als alle andere afgewezen leerlingen... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: