Filmografie Geert Hoste

Biografie

Geert Hoste is de grondlegger van de stand-upcomedy in Vlaanderen. Hij is sinds 1993 één van de meest succesvolle theaterauteurs en performers van Vlaanderen. Al zijn shows zijn op televisie en/of radio uitgezonden en worden jaarlijks herhaald. Zijn onemanshows worden bijgewoond door vele tienduizenden toeschouwers en zijn televisieprogramma's scoren boven het miljoen kijkers en meer dan 50% kijkersaandeel. Al zijn boeken haalden de bestsellerlijsten. Hij haalde diverse prijzen in binnen- en buitenland. 
 
Geert Hoste studeerde aan het Gentse Sint-Barbaracollege en begon daarna aan zijn studie Rechten aan de universiteit van Gent. Om die studie te subsidiëren begon hij 1978 als mimespeler op te treden op straat. Zijn laatste jaar maakte hij echter niet af. Al snel werd zijn act door lokale journalisten opgemerkt en kreeg hij een uitnodiging om op een paar festivals een podiumact te vertonen. 
 
Na de première van zijn mimesolo "Vlaas is Zot" in 1983 werd Hoste benaderd door de BRT met het verzoek om mee te werken aan de creatie van een nieuw kinderprogramma Het liegebeest in opvolging van Sesamstraat. 
 
In de jaren '90 maakte Geert Hoste programma's voor Radio 1 en Radio 2. In deze periode werd hij gevraagd voor de WDR. 
 
Midden de jaren negentig maakte hij baanbrekende televisieprogramma's voor Canvas. 
 
Zijn onemanshows zijn in weze een politiek jaaroverzicht, waarbij hij altijd veel aandacht schenkt aan de koninklijke familie. De shows zijn langgerekte conferences, waarbij slechts zéér uitzonderlijk muziek of andere theatervormen gebruikt worden. 
 
Op 1 januari 2008 brak hij de televisierecords met 1,5 miljoen kijkers en 57,7 marktaandeel voor zijn conference die werd opgenomen in Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel 
 
Geert Hoste leeft en woont in Antwerpen en Rotterdam.

Filmografie Geert Hoste


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: