Filmografie Gene Thomas

Geboortedatum: 22/08/72 (48 jaar)
Jongensnaam: Gunther Thomas

Biografie

In 1993 startte Gene Thomas een groepje op Ship of Dreams, waarbij hij direct een rockalbum uitbracht nl: "always on the run" 
 
2 jaar later in 1995 kiest Gene, samen met Gina Brondeel, voor de dansmuziek en is X-session een hitfeit. Met X-session scoorden ze verschillende hits! Van 'say yeah', tot 'on and on' en 'hot shot', ... Naast hun verschillende hits behaalden ze ook 2 Donna Awards en 2 TMF Awards als groep en Gene dan nog eens een TMF award als beste zanger. 
 
In de X-Session tijd presenteerde Gunther een seizoen lang het televisieprogramma Ultrato Lees de volledige biografie op, met de gelijknamige Vlaamse hitparade, op de VRT. Hij heeft ook een tijdje op TMF gepresenteerd en is sinds eind augustus 2007 te zien op VIJFtv. Daar bekleedt Gene de rol van omroeper en daarmee is hij meteen ook de enige man die dit beroep in Vlaanderen uitoefent. 
 
Na 7 jaar kwam er een einde aan X-Session. Ze hadden het gevoel dat het doel bereikt was met de groep en iedereen ging zijn eigen weg. Het werd heel eventjes stil rond Gene. In 2003 begon hij aan zijn Nederlandstalige solocarrière. Dit was een volledige nieuwe uitdaging. Gene kiest resoluut voor het Nederlands, omdat dit de taal is dat dichtst bij het publiek staat. Zijn eerst single 'Voor haar', geschreven voor zijn vrouw Kristel Verbeke van K3, was alvast een schot in de roos. Hij stond een aantal weken op nummer 1 en behaalde een gouden plaat. De volgende single 'wees van mij' werd geschreven voor de tv-reeks Aspe, die ook een kanjer van een hit was. Even later werd het album 'Dichterbij' uitgebracht. 'Evenwicht' was de titel van zijn tweede Nederlandstalig album. 
 
Kristel Verbeke en Gunther Thomas hebben twee dochters: Nanou (14 januari 2005) en Lily (21 september 2006

Filmografie Gene Thomas

Garfield 2 - Animatie Film

Garfield 2

Animatie Film 
augustus 2006