Filmografie Katerine

Biografie

Katerine Avgoustakis was de winnares van Star Academy België, editie 2005, dat werd uitgezonden op de commerciële omroep VTM. 
 
Zoals haar achternaam laat vermoeden, heeft Avgoustakis Griekse wortels: haar vader is van Griekse origine, haar moeder was Belgische (zij overleed in 2005 na een lange strijd aan leverkanker, ze werd 54 jaar oud). 
 
Katerine woont momenteel in Maasmechelen en was ooit verkoopster en schoonheidsspecialiste. Eind juli 2005 werd bekendgemaakt dat ze een relatie heeft met Pim Symoens (die vierde werd in Star Academy en momenteel onder andere werkzaam is bij JIM, een Vlaamse muziekzender). Deze relatie sprong af in september 2006. 
 
Muziek is haar grote passie: ze speelt piano en deed in het verleden aan koorzang. Katerine maakte haar debuut met de groep Indiana, waarmee ze deelnam aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival, enkele jaren geleden. 
 
De eerste single van Katerine Avgoustakis "New Day" kwam in juli 2005 uit. In oktober van dat jaar kreeg Avgoustakis hiervoor de TMF-Award Best New Artist Nationaal. 
 
Door het overlijden van haar moeder was het even wachten op haar tweede single, "Here Come All The Boys", die in oktober 2005 in België en in maart 2006 in Nederland, als haar eerste single uitkwam. 
 
Op 14 november 2005 kwam haar eerste, naar zichzelf genoemde album "Katerine" in de rekken te liggen. 
 
Op 8 januari 2006 kwam Katerine als winnares uit de bus van de eerste Belgische preselectie voor Eurosong '06 met het liedje Watch Me Move. Door deze overwinning was ze zeker van een plaats in de halve finale (die plaatsvond op 5 februari); hierin werd ze echter muzikaal te licht bevonden. 
 
Op 4 april 2006 kwam haar derde single "Take Me Home" van haar album "Katerine" uit in België. Het werd deze keer een catchy-popnummer. In 2006 verzorgde ze ook het voorprogramma van Kelly Clarkson in de hele Benelux. 
 
Op de TMF-Award van 2006 was ze genomineerd in 3 categorieën: Best Female Artist Nationaal, Best Pop Nationaal en Best Video Nationaal (voor "Take me home"). De award Best Video moest ze aan Nailpin laten, maar ze won de andere twee, tot grote frustratie van Kate Ryan, die in dezelfde 3 categorieën genomineerd was en dus met lege handen naar huis moest gaan. Hiermee versloeg ze ook o.a. Natalia, Clouseau, Belle Perez.

Filmografie Katerine

Beesten bij de buren - Animatie Film
juli 2006

Beesten bij de buren

Animatie Film Regie: Tim JohnsonAls oplichter R.J. de Wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedsel van Vincent de Beer, redt hij zich uit de situatie door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen een week een nieuwe lading voedsel regelen. Intussen ontwaakt een groep dieren van hun winterslaap en komt erachter dat er een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: