Filmografie Kurt Rogiers

Biografie

Kurt Rogiers beleefde in 1996 zijn televisiedebuut als Jos Sneyers in de VTM-soapserie Wittekerke. Hierin blijft hij spelen tot in 2004. In 2000 presenteert hij de VTM Soundmixshow. Er volgt echter veel kritiek op zijn presentatie, zodat het bij dit ene seizoen blijft. Daarnaast presenteerde hij nog enkele andere programma's. 
 
De film Costa!, van regisseur Johan Nijenhuis uit 2001, betekent het begin van Kurt's Nederlandse carrière. Naar aanleiding van deze succesvolle film, die mede geproduceerd werd door de omroep BNN, wordt een serie opgenomen. Hieruit voortvloeiend wordt Rogiers een vaste waarde binnen BNN en gaat hier verschillende programma's voor presenteren, zoals Mystery Party en BNN's Cash Cab. 
 
Samen met Nijenhuis ontwikkelt hij in 2004 de advocatenserie De Wet volgens Milo, waarin Kurt tevens een hoofdrol speelt. De serie wordt op NET 5 uitgezonden, waar de kijkcijfers achter blijven. Later wordt de serie ook op VTM uitgezonden. 
 
In 2005 speelde Rogiers een necrofiele moordenaar in de succesvolle Nederlands/Vlaamse actiefilm Vet Hard of Volle Gas van Tim Oliehoek. Datzelfde jaar keerde hij terug op de Vlaamse televisie, als dokter Filip Driesen in de ziekenhuisserie Spoed. 
 
In 2005 kregen hij en zijn vrouw Els, met wie hij in 2003 trouwden, hun eerste dochtertje Lola. 
 
In 2006 start Rogiers met de opnames van nieuwe afleveringen van Spoed en van de nieuwe Vlaamse telenovelle Sara. 
 
Tevens verzorgde Kurt de presentatie van de persvoorstelling van Miss Netherlands Earth en Miss Belgium Earth 2004 en de finale van Miss Belgium Earth 2004 en 2005. 
 
In 2007-2008 was hij ook ploegkapitein in De Foute Quiz met Sergio.

Filmografie Kurt Rogiers


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: