Filmografie Roos Van Acker

Biografie

Roos Van Acker werd eerst bekend als zangeres van de groep Eden. Na de release van hun eerste album vroeg TMF, dat toen net opgestart was, Roos om presentatrice te worden. Roos ging in op het voorstel en presenteerde elke weekdag een programma. Vervolgens merkte Studio Brussel Roos op en vroegen ze haar als presentatrice. Ze bleef dit combineren met haar werk voor TMF. Dit was mogelijk omdat alle programma's van TMF toen nog in het weekend in de studio's van TMF Nederland werden opgenomen. 
 
In 2001 maakte ze de overstap naar VT4 waar ze samen met Ernst-Paul Hasselbach het programma Expeditie Robinson mocht presenteren. Het programma werd uitgezonden op VT4 en Net5. In 2004 kwam daar het programma Peking Express bij. Datzelfde jaar tekende Roos een exclusiviteitscontract bij VT4, waardoor ze haar radioactiviteiten moest stopzetten. 
 
Toen in 2004 Expeditie Robinson naar KanaalTwee verkaste, moest Roos voor een ander format kiezen. De keuze viel op Terra Incognita dat ze samen met Art Rooijakkers presenteerde. Terra Incognita werd echter een flop op gebied van kijkcijfers. Wel succesvol was het tweede seizoen van Peking Express: Peking Express: de Himalaya-route, eveneens samen gepresenteerd met Art Rooijakkers. Later volgde Peking Express: de Mekong-route. 
 
Van 24 april 2006 tot eind juni 2006 presenteerde zij elke weekdag op Studio Brussel het programma ROOS. Haar comeback naar de radio kwam er omdat Wim Oosterlinck naar Q-Music verhuisde en Peter Van de Veire naar het ochtendblok van de radio verplaatst werd. Zodoende kwam er in de middag dus een gat in de programmatie vrij dat Roos opvulde.  
 
In 2007 volgt het vierde seizoen van Peking Express, dat ze opnieuw met Art Rooijakkers presenteert. Ze werkt ook aan de Vlaamse versie van Onder de Tram, dat ze zal presenteren met Hans Otten en komiek Gunter Lamoot. 
 
In 2008 volgt het vijfde seizoen van Peking Express, Peking Express: De Revolutieroute. Ook Getest Op Dieren, de Vlaamse versie van Onder de Tram, wordt uitgezonden, na een tijdje in de kast gelegen te hebben. In de lente is Roos ook te zien als jurylid in de VT4-talentenjacht Can You Duet. Begin 2008 is Roos ook te zien in het Canvas Verloren land waarin ze op zoek gaat naar de geschiedenis van haar grootvader, die naast schrijver en dichter ook verzetstrijder was in de Tweede Wereldoorlog.  
 
Roos Van Acker zal minstens tot 2010 exclusief op VT4 te zien zijn.

Filmografie Roos Van Acker

Robots - Animatie Film
maart 2005

Robots

Animatie Film Regie: Chris WedgeRobot Rodney Copperbottom is een geboren uitvinder, maar heeft het gevoel weg te kwijnen in de ouderwetse omgeving waar hij woont, ver weg van de grote stad. Hij werkt in een restaurant, samen met zijn vader die vaatwasser is ... letterlijk dan: je opent zijn romp en plaatst de borden erin. Maar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: