Filmografie Hilary Duff

Biografie

Hilary Erhard Duff is een Amerikaans popzangeres en actrice. Ze brak door in 2002 en is vooral populair bij de jeugd. Hilary ontwerpt ook kleding die "Stuff by Hilary Duff" heet. In de herfst van 2006 bracht ze een parfum op de markt onder de naam "With Love...Hilary Duff". 
 
Duff werd geboren in Houston, Texas als tweede kind van Robert Erhard Duff, eigenaar van een keten van nachtwinkels, en Susan Colleen, huisvrouw. Nadat haar moeder haar had aangemoedigd om samen met haar oudere zus, Haylie Duff, acteerlessen te gaan volgen, wonnen beide verschillende rollen in verscheidene lokale theaterproducties. Na een paar jaar audities te hebben gedaan, werden de zussen voor televisiecommercials gevraagd. Duff maakte haar acteerdebuut op televisie toen ze op tienjarige leeftijd een figurantenrolletje had in de tv-film True Women. 
 
In Nederland en België werd ze vanaf 2001 bekend door haar titelrol in de tienerserie Lizzie McGuire. Er werd ook een film van de tv-serie gemaakt, die The Lizzie McGuire Movie heet. Met haar optredens en acteerprestaties verdiende ze zo veel geld, dat ze voor haar ouders een huis in Los Angeles kocht, waar ze met haar familie ging wonen. Nu woont ze samen met haar zus Haylie in Los Angeles. 
 
Tijdens haar jeugd nam ze zanglessen omdat dit haar zou helpen tegen haar spraakgebrek. In 2003 kwam haar album 'Metamorphosis' uit en in 2004 haar 2e album 'Hilary Duff'. In 2005 bracht ze het verzamelalbum 'Most Wanted' uit, en in 2007 het dance-achtige album Dignity waarvan alle nummers persoonlijk geschreven waren. 
 
Duff had vanaf 2002 anderhalf jaar lang een relatie met Aaron Carter die ze ontmoette op de set van Lizzie McGuire waar Carter een cameo rol had in de kerstaflevering. Het werd bericht dat hij Duff had verlaten voor actrice Lindsay Lohan. Carter zei ook dat hij overspel had gepleegd met haar beste vriendin en dat daardoor haar hart gebroken was, hij had spijt van zijn acties. Duff begon te daten met Joel Madden, de zanger van de groep Good Charlotte, in 2004. Susan, de moeder van Hilary, maakte in juni 2005 hun relatie bekend in een interview naar een lange periode van speculatie. In november 2006 is het paar uit elkaar gegaan. 
 
Eind 2006 ondernam Duff wettelijke stappen tegen een vermeend stalker en zijn kamergenoot. Op 3 november werd de stalker, Maksim Miakovsky, gearresteerd vanwege het dreigen om haar dat weekend te doden. Hij kwam naar de Verenigde Staten "enkel met het doel haar te ontmoeten en een relatie met haar te beginnen". Hij werd voorgeleid op 7 november en werd op 19 januari 2007 veroordeeld tot 117 dagen celstraf en een proeftijd van vijf jaar. 
 
In 2006/2007 zijn de ouders van Hilary gescheiden nadat Hilary's vader, Bob Duff, een nieuwe vriendin kreeg. Rond december '07 en januari '08 zijn er wat rechtszaken aan de gang om de scheiding goed te laten verlopen. 
 
In het computerspel Sims 2: Huisdieren komt Hilary voor als een stadsbewoonster. Je kan haar "vrijspelen" door simpelweg de eerste stadsbewoners vrij te spelen. Hilary heeft hier ook, aangezien het spel "huisdieren" bevat, haar hondje Lola bij zich. 
 
Na een Most Wanted Tour in 2005-2006 startte Hilary in augustus 2007 de Dignity Tour 2007. In 2008 komt ze hiermee naar Europa.

Filmografie Hilary Duff

What Goes Up - Drama

What Goes Up

Drama Regie: Jonathan GlatzerMet: Steve Coogan, Hilary Duff, Molly ShannonIn 1986 is de verstrooide journalist Campbell Babbitt (Steve Coogan) aanwezig bij de lancering van de space shuttle Challenger, om daar een artikel over te schrijven. In de chaos, na de ontploffing van de space shuttle, raakt zijn leven verwikkeld met een aantal probleem jongeren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: