Filmografie Simon Baker

Biografie

Simon Baker (Launceston, 30 juli 1969) is een Australisch film- en televisieacteur. 
 
Jonge jaren 
Baker werd geboren als zoon van Elizabeth Labberton, een lerares Engels, en Barry Baker, een conciërge en monteur. Hij studeerde aan de Ballina High School, waar hij in 1987 zijn diploma haalde. Daarna verhuisde hij naar Sydney om geneeskunde te gaan studeren. Hij stopte echter vroegtijdig met deze studie toen hij kennis maakte met het vak van acteur.  
 
Baker was in zijn jonge jaren ook een sportman, die onder andere aan surfen en waterpolo deed. 
 
Carrière 
Baker begon eind jaren 80 met acteren op de Australische televisie, onder de naam "Simon Denny" en later als "Simon Baker Denny". De naam Denny was de achternaam van zijn stiefvader. Hij trad eerst op in videoclips voor Melissa Tkautz ("Read My Lips") en Euphoria ("Love You Right"). Daarna kreeg hij een rol in de succesvolle series E Street, Home and Away en Heartbreak High. 
 
In 1995 emigreerde Baker naar de Verenigde Staten. Hier kreeg hij een kleine maar belangrijke rol in de film L.A. Confidential. Dit leidde tot meer bijrollen in andere films. Zo speelde hij een astronaut in Red Planet, samen met Val Kilmer, Carrie-Anne Moss en Benjamin Bratt. In 2001 kreeg hij gedurende drie seizoenen een hoofdrol in de serie The Guardian. 
 
In 2008 kreeg hij de hoofdrol in de televisieserie The Mentalist. 
 
Persoonlijk leven 
Baker is getrouwd met de Australische actrice Rebecca Rigg. Samen hebben ze drie kinderen: Stella Breeze, Claude Blue en Harry Friday.

Filmografie Simon Baker

Margin Call - Thriller
januari 2012

Margin Call

Thriller Regie: J.C. ChandorMet: Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons,...Margin Call is een thriller met een wel heel actueel thema: het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis in 2008. Regisseur en scenarioschrijver J.D. Chandor wist grote acteurs te strikken als Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci en Demi Moore. Chandor portretteert de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: