Filmografie Sophia Bush

Biografie

Sophia Anna Bush (Pasadena (Californië), 8 juli 1982) is een Amerikaanse actrice, die waarschijnlijk het meest bekend is voor haar rol als Brooke Davis in de Amerikaanse top-serie One Tree Hill, en door haar stukgelopen huwelijk met collega Chad Michael Murray. 
 
Bush werd geboren als dochter van Charles William Bush, een belangrijke man in de reclame en een fotograaf die beroemde personen fotografeert. Haar moeder, Maureen, werkt als manager bij een studio voor fotografie. Als kind was Bush atletisch. Zo deed ze aan volleybal. Een baan als actrice overwoog ze nooit totdat ze haar studie op de University of Southern California afmaakte. Ze daagde drie jaar op bij de USC voordat ze de rol van Brooke Davis in One Tree Hill kreeg. 
 
Nadat Bush in 2002 een bijrol had in de tienerkomedie Van Wilder, was ze in een reeks televisieprojecten te zien. Naast een gastrol in Sabrina, the Teenage Witch en een terugkerende rol in Nip/Tuck, was ze ook nog in twee televisiefilms te zien. 
 
Bush' doorbraak zou die van Kate Brewster in Terminator 3: Rise of the Machines (2003) zijn geweest. Hoewel ze de rol al had, werd ze toch vervangen door Claire Danes, omdat de regisseur dacht dat Bush te jong was. Echter, in hetzelfde jaar brak ze toch door toen ze een hoofdrol kreeg in One Tree Hill, een van de meest populaire televisieseries van tegenwoordig, die nog altijd loopt. 1 september 2008 gaat in Amerika zelfs het 6e seizoen van start. 
 
Tussen haar vertolking van Brooke Davis door, was Bush ook te zien in Supercross, Stay Alive, John Tucker Must Die en The Hitcher. Voor de laatste film kreeg Bush een award bij de Vail Film Festival. 
 
Op 20 april 2007 werd vastgesteld dat Bush naast Kevin Zegers, Vincent D'Onofrio en Eddie Cahill in The Narrows te zien zal zijn. Hierin zal Bush de mooie, intelligente en zelfverzekerde Kathy Popovich spelen. De film zal in première gaan in 2008.

Filmografie Sophia Bush

The Hitcher - Thriller
mei 2007

The Hitcher

Thriller Regie: Dave MeyersMet: Sophia Bush, Sean Bean, Zachary KnightonDe film volgt de angstaanjagende autorit van Grace (Sophie Bush) en Jim (Zachary Knighton) nadat ze een lifter (Sean Bean) hebben opgepikt die een psychopatische moordenaar blijkt te zijn. Eerst slagen ze erin aan hem te ontsnappen maar de man blijft hen achtervolgen en slaagt er zelfs in zijn... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: