Filmografie Stephen Dorff

Biografie

Stephen Dorff (Atlanta, 29 juli 1973) is een Amerikaans acteur. Hij werd in 1988 genomineerd voor de Saturn Award voor beste jonge acteur voor het spelen van Glen in de horror- en zijn debuutfilm The Gate. Dorff is de zoon van componist Steve Dorff, die muziek maakte voor ruim dertig bioscoop- en televisiefilms en honderden afleveringen van televisieseries als Growing Pains, Murphy Brown, Murder, She Wrote, Reba en Rodney. 
Dorffs eerste verschijningen voor de camera waren eenmalige gastrolletjes in Still the Beaver en Diff'rent Strokes in 1985. Twee jaar later maakte hij zijn filmdebuut in zowel The Gate als in de datzelfde jaar verschenen televisiefilm In Love and War, naar een boek van Jim en Sybil Stockdale. Dorff speelde vervolgens in nog acht televisiefilms voordat hij in 1992 in The Power of One voor de tweede keer op het witte doek te zien was. Sindsdien breidde hij zijn cv uit met rollen in meer dan dertig andere bioscoopfilms. 
Bij het maken van Felon uit 2008 was Dorff niet alleen als acteur, maar ook voor het eerst in zijn carrière als uitvoerend producent bij een bioscoopfilm betrokken. Daarnaast werkte hij mee aan videoclips van Britney Spears (My Prerogative en Everytime) en Aerosmith (Cryin' ) en leende hij zijn stem aan personages in verschillende computerspellen (zoals Far Cry Instincts).

Filmografie Stephen Dorff

Zaytoun - Drama

Zaytoun

Drama Regie: Eran RiklisMet: Stephen Dorff, Alice Taglioni, Loai Nofi,...Beiroet, 1982. De Israëlische gevechtspiloot David (Stephen Dorff) wordt neergeschoten boven Libanon. Om terug te keren naar de veilige zone moet hij een beroep doen op Fahed, een 10-jarig Palestijns jongetje. Hun wantrouwen tegenover elkaar ontwikkelt zich tot een vriendschap wanneer ze door het... Verder lezen...
Cecil.B Demented
oktober 2000

Cecil.B Demented

 Regie: John WatersMet: Melanie Griffith, Stephen Dorff, Alicia WittFilmster tot in de puntjes van haar nagels, de veertig geslaagd voorbij, een carrière aan de top en een liefdesleven op een dieptepunt: Honey Whitlock is knap, rijk, getalenteerd en heeft last van sterallures. Haar nieuwste film "Some Kind of Happiness" belooft een kaskraker te worden. Wanneer ze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: