Filmografie Leighton Meester

Biografie

Leighton Meester (Marco Island (Florida), 9 april 1986) is een Amerikaans actrice. 
 
Meester werd naar geruchten bijna in een gevangenis geboren. Haar moeder zat destijds in de cel wegens een drugsdeal, maar werd voor de bevalling tijdelijk overgebracht naar een ziekenhuis.[1] 
 
Meester kreeg haar eerste rol op 13-jarige leeftijd, toen ze in een aflevering van Law & Order te zien was. Na nog gastrollen te hebben gehad in onder andere Crossing Jordan, 7th Heaven, Entourage, 24, 8 Simple Rules, Veronica Mars, CSI: Miami, House M.D. en Shark, belandde Meester in 2005 in de televisieserie Surface. Hoewel de serie nog steeds loopt, is ze er sinds 2006 niet meer in te zien. Meester speelt nu als Blair Waldorf in Gossip Girl, dat haar het bekendst heeft gemaakt. 
 
Sinds 2003 heeft Meester ook een filmcarrière. Zo had ze in 2007 een hoofdrol in de horrorfilm Drive-Thru. 
 
Leighton Meester is ook bezig met een zangcarrière. Voor de film Drive-Thru zingt ze dan ook het nummer Inside The Black, ook heeft ze het nummer van Kim Carnes, Bette Davis Eyes, gecoverd. Ze werkt op dit moment aan haar debuutalbum. In 2009 kwam het nummer Good Girls Go Bad uit, een samenwerking met Cobra Starship.

Filmografie Leighton Meester

The Judge - Drama
november 2014

The Judge

Drama Regie: David DobkinMet: Robert Downey Jr., Leighton Meester,...In The Judge speelt Robert Downey Jr. de advocaat Hank Palmer. Hij keert terug naar zijn geboortedorp als zijn vader, de plaatselijke rechter met wie hij ruzie heeft, wordt verdacht van moord. Hank gaat op zoek naar de waarheid en al doende worden de banden met zijn familie hersteld.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: