Dwayne Johnson

Filmografie Dwayne Johnson

Geboortedatum: 02/05/72 (49 jaar)
Jongensnaam: Dwayne Douglas Johnson
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Dwayne Douglas Johnson (Hayward (Californië), 2 mei 1972), beter bekend als The Rock, is een Amerikaans acteur en voormalig professioneel worstelaar. Johnson is actief in de World Wrestling Federation / World Wrestling Entertainment (WWF/WWE). 
Johnson werd geboren als zoon van de Canadees Rocky Johnson en de van de eilandengroep Samoa afkomstige Ata Maivia. In zijn jonge jaren leefde Johnson dicht bij zijn grootouders te Honolulu. Het feit dat hij worstelaar was, staat nauw in verband met zijn vader. Zijn vader was een profworstelaar die nu nog steeds meedraait in het circuit als tra Lees de volledige biografie ainer van onder andere zijn eigen zoon. Ook andere familie van Johnson zoals zijn neven Rikishi, Umaga, Yokozuna en Rosey zijn bekende worstelaars. Voordat Johnson zichzelf de naam The Rock toekende was hij beter bekend als Rocky Maivia. In het echte leven is Johnson een goede vriend van Stone Cold Steve Austin. 
Tijdens de Raw aflevering van 14 februari 2011, Johnson keerde na 7 jaar afwezigheid terug in WWE. Hij wordt de gastheer op WrestleMania XXVII

Filmografie Dwayne Johnson

Fast & Furious 7 - Actie

Fast & Furious 7

Actie 
april 2015
Hercules - Actie, Avontuur

Hercules

Actie, Avontuur 
augustus 2014