Filmografie Miranda Otto

Biografie

Miranda Otto (Brisbane, 16 december 1967) is een Australisch actrice, wellicht het meest bekend als haar rol van Éowyn in de The Lord of the Rings verfilming (2001 - 2003) van Peter Jackson. 
 
Zij werd geboren in een acteursgezin, haar vader Barry Otto is acteur, en haar moeder Lindsay stopte met acteren toen Otto werd geboren. Otto's halfzus Gracie Otto is ook actrice. Als scholiere speelde Otto toneel, en werd ontdekt door castingdirector Faith Martin waarna ze een rol kreeg in het oorlogsdrama Emma's War. Ze studeerde aan de National Institute of Dramatic Art in Sydney in 1990. 
 
Otto startte haar carrière als actrice op negentienjarige leeftijd in Australische films, en kwam in Hollywood in de schijnwerpers met haar bijrollen in The Thin Red Line (1998) en What Lies Beneath (2000). Ze brak door met haar rol van Éowyn in The Two Towers en The Return of the King, de nicht van Koning Théoden en heimelijk bewonderaar van Aragorn.

Filmografie Miranda Otto

Nieuws over Miranda Otto

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: