Filmografie Alessandro Nivola

Biografie

Alessandro Nivola (28 juni, 1972) is een Amerikaans acteur. 
 
Nivola werd geboren in Boston, Massachusetts. Zijn grootvader was een Italiaanse beeldhouwer en zijn grootmoeder was een Joodse vluchtelinge uit Duitsland. Hij heeft één broer, Adrian. Hij studeerde aan de Phillips Exeter Academy en kreeg een diploma in Engels van Yale. 
 
Nivola begon met acteren toen hij nog op school zat. Zijn eerste hoofdrol speelde hij in Master Harold ... and the Boys. Hij debuteerde op Broadway in 1995 als de jonge geliefde van Helen Mirren in A Month in the Country. Het daaropvolgende jaar speelde hij in de NBC-miniserie Danielle Steel's The Ring. Zijn eerste filmrol kreeg hij in 1997, namelijk in Inventing The Abbotts, waarna hij al snel gecast werd voor een rol in Face/Off.

Filmografie Alessandro Nivola

Jurassic Park 3 - Avontuur

Jurassic Park 3

Avontuur Regie: Joe JohnstonMet: Sam Neill, Laura Dern, Téa Leoni, William H. Macy,...Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.

Nieuws over Alessandro Nivola

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: