AMP

Corpus Christi

 

Infos

Synopsis

Geïnspireerd door echte gebeurtenissen. Terwijl hij zijn straf voor een tweedegraads moord uitzit in een gesloten jeugdinstelling, ervaart Daniel een religieuze roeping maar door zijn criminele verleden zal hij nooit priester kunnen worden. Na zijn vrijlating wordt hij in een plattelandsdorp onterecht als priester ontvangen en deze kans grijpt hij met beide handen aan om zich daadwerkelijk als hun nieuwe parochiepriester op te werpen.
 

Video's

Fotogalerij (6)

Casting

Mening van de pers

'Corpus Christi' : une prestation électrisante de l’acteur Bartosz Bielenia

Un film plus polémique que blasphématoire et surtout passionné.Verder lezen

Review: Het is onmogelijk om je niet achter Daniel en zijn indringende ogen te scharen, ook al is zijn bedrog te doorzichtig om vol te houden.

De Poolse kerk staat niet bekend om haar overweldigende openheid. Strengheid en traditie zijn de heilige woorden en medelijden is voorbehouden voor wie dat verdient. Voor een jeugddelinquent die met zijn eigen woede worstelt en vreest dat hij het op eigen houtje niet trekt in de wereld, is dat geloof het uitgelezen keurslijf om zich te wapenen tegen zichzelf. De twintigjarige Daniel vervelt in de jeugdgevangenis tot een soort misdienaar en hoopt na zijn vrijlating zijn roeping te kunnen beantwoorden. Vader Thomasz, de gevangenispriester, waarschuwt hem: met bloed aan zijn handen en een oudtestamentisch strafblad is een toekomst als priester uitgesloten. Maar, drukt hij Daniel op het hart, elke mens kan een priester zijn in de ogen van God. Dat neemt Daniel letterlijk. Aangekomen in een godverlaten houtzagersdorp met een doorzopen parochieherder, stelt hij zich voor als een doorreizende predikant. Dat doet hij met zo'n devote bravoure dat hij als interimpriester de parochie door...Verder lezen